Έβαλε σε Mercedes A-Class τις αλυσίδες πίσω!

Είναι ωραίο να έχουμε το αυτοκίνητο που μας αρέσει και ονειρευόμαστε, όπως ας πούμε μία Mercedes A-Class! Παρόλα αυτά είναι ακόμη πιο ωραίο και σωστό, να γνωρίζουμε και μερικά πράγματα βασικά για αυτό, όχι μόνο για εγκυκλοπαιδικούς λόγος αλλά γιατί πρέπει.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε πάρα πολύ να αποκτήσουμε το μικρότερο και πιο προσιτό «Αστέρι», είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη Mercedes είναι προσθιοκίνητη και όχι πισωκίνητη.

Δείτε ακόμη:  Μυστικά ασφαλούς οδήγησης στο χιόνι

Αυτό προφανώς δεν το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης/οδηγός του συγκεκριμένου γερμανικού χάτσμπακ, καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα έχει τοποθετήσει τις αλυσίδες στους τροχούς του πίσω άξονα με αποτέλεσμα οι εμπρός τροχοί -που είναι και οι κινητήριοι- να σπινάρουν ανεξέλεγκτα. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει παραπληροφορηθεί από κάποιον φίλο ή «ειδήμονα», που θα τον συμβούλεψε να βάλει τις αλυσίδες στους πίσω τροχούς για να μην «φεύγει» η ουρά. Αδιαπραγμάτευτος κανόνας: οι αλυσίδες μπαίνουν στον άξονα που μεταδίδει την κίνηση.

Φυσικά, αυτός δεν είναι ο μόνος οδηγός που έχουμε δει να κάνει τέτοιο λάθος, καθώς ακόμη και στην χώρα μας έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς videos και εικόνες με οδηγούς BMW για παράδειγμα να βάζουν τις αλυσίδες στους εμπρός τροχούς αντί για τους πίσω, λογικά γιατί κάποιος τους είπε πως «οι αλυσίδες μπαίνουν μπροστά για να έχουμε τιμόνι».

Διαβάστε επίσης:  Πώς ξεπαγώνουμε το αυτοκίνητό μας

Όπως και να έχει καλό είναι να γνωρίζουμε στοιχειώδη πράγματα, πριν πιάσουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου μας – ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες…

Get it on Google Play Download on the App Store