Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα κλοπής αυτοκινήτων

Είναι γνωστό τοις πάσι πως για κάθε βελτίωση στον αντικλεπτικό τομέα των αυτοκινήτων, υπάρχει η αντίστοιχη πρόοδος (και παραπάνω) στην απέναντι πλευρά. Αυτής που βάζει «στο μάτι» την περιουσία του κόσμου και κάνει τα πάντα για να τον απαλλάξει από εκείνη. Μία τέτοια εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας, η οποία είχε απλώσει τα δίχτυα της σε διεθνή «ύδατα».

Δείτε ακόμα: Μοναδικό Audi Α8 Allroad W12 «Made in Italy»

Αγαπήμενοι στόχοι των 15 Λιβανέζων που συνελήφθησαν ήταν -αναμενόμενα- όλα τα τετράτροχα με σήματα της BMW και της Mercedes. Ενδεικτικό -και εντυπωσιακό- της δράσης τους είναι το γεγονός πως μια Σειρά 1 κυριολεκτικά ξεγυμνώθηκε απο κάθε τι αναλώσιμο ανταλλακτικό και έμεινε μόνο με το σασί και τους τροχούς. Την ίδια μοίρα είχαν πολλές ακόμα BMW και Mini,  Mercedes A/B-Class, Audi A3/Q3/Q5, ενώ από το στόχαστρο των κλεφτών δεν ξέφευγαν ούτε τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα εξέλιξης!

Διαβάστε επίσης: Τα 10 αυτοκίνητα που… προτιμούν οι κλέφτες

Μάλιστα οι Λιβανέζοι χρησιμοποίησαν τα καλύμματα και τα σήματα από ένα πρωτότυπο υβριδικό Mini που είχαν κλέψει, σε μια BMW Σειράς 1 ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από την Αστυνομία. Τελικώς το σχέδιο τους απέτυχε, αποκαλύπτοντας την «φάμπρικα» με έδρα το Ντίσελντορφ και δράση που εκτεινόταν μέχρι το Βέλγιο και την Γαλλία. Οι συλληφθέντες ανήκουν σε ευρύτερο ηλικιακό φάσμα, κυμαινόμενοι από 28 μέχρι 60 χρονών. Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα πέρασαν από το «χειρουργίο» του Ντίσελντορφ (τα περισσότερα βαυαρικής προέλευσης), ενώ τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας υπολογίζονται σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store