Κινητήρες από κοινού Mercedes & Volvo;

Αλλάζει κατά πολύ ο χάρτης στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με τις συνεργασίες πλέον να είναι περισσότερες από ποτέ. Τα κόστη εξέλιξης των νέων τεχνολογιών, δημιουργούν οικονομική αιμορραγία στις κατασκευάστριες εταιρείες.

Δείτε ακόμα: Οι Κινέζοι της Geely πήραν μερίδιο της Daimler

Υπό αυτό το πλαίσιο λοιπόν φαίνεται πως θα λειτουργήσουν η Volvo και η Mercedes. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, η Mercedes εξετάζει σενάριο συνεργασίας με τη Volvo, για την από κοινού εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης!

Οι τελευταίες πληροφορίες, που διέρρευσαν από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Volvo, αναφέρουν πως έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις μεταξύ των δυο εταιρειών. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, για το αν τελικά θα προχωρήσουν σε συνεργασία. Η Daimler από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει, προς το παρόν, το παραμικρό.

Δείτε ακόμη: Τι ζήτησε ο vegan Hamilton από τη Mercedes;

Αναλογιζόμενοι και το συνδετικό κρίκο που ακούει στο όνομα Geely, (έχει το 10% του ομίλου Daimler και το 100% της Volvo), δεν είναι διόλου απίθανο η συγκεκριμένη συνεργασία να λάβει σάρκα κι οστά. Άλλωστε αμφότερες οι μάρκες θέλουν να προσφέρουν στο αγοραστικό τους κοινό ασφαλή και αυτοκίνητα κι όσο το δυνατόν λιγότερο ρυπογόνα.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo δίνει δώρο το ρεύμα στα plug-in hybrid

Αν μη τι άλλο το αυτοκινητιστικό μέλλον αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Get it on Google Play Download on the App Store