Ferrari F40 έγινε στάχτη στην Ιαπωνία

Tα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα που κατακλύζουν κάθε πραγματικό petrolhead, στο θέαμα μιας Ferrari F40 παραδομένης στις φλόγες.

Την περασμένη χρονιά, οι καρδιές όλων σφίχτηκαν στη θέα μιας εκ 1.311 F40 που πέρασαν την πύλη του Μαρανέλο, να καίγεται ολοσχερώς στο Μονακό. Τώρα ήρθε η ώρα για το λυπηρό sequel, στην Ιαπωνία. Οι εικόνες μας έρχονται από το φημισμένο Hakone Turnpike (κάτι σαν εκεί Nurburgring), όπου η -κατά πολλούς- καλύτερη Ferrari όλων των εποχών τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες. Το ζευγάρι που επενέβαινε, διαπίστωσε πως έβγαινε καπνός από το μηχανοστάσιο. Αμέσως, ο οδηγός έκανε στην άκρη και ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία έσπευσε μεν στο σημείο όμως δεν κατάφερε να σώσει το εμβληματικό supercar.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε εντελώς, με μόνο δυο ζάντες και το σήμα της Ferrari στο δεξί φτερό να γλιτώνουν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Τόσο ο οδηγός, όσο και η συνοδηγός, δεν έπαθαν το παραμικρό, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, βασικός «ύποπτος» θεωρείται κάποιο σωληνάκι βενζίνης, που εικάζεται ότι είχε διαρροή και προκάλεσε ανάφλεξη στο χώρο του κινητήρα.

Να θυμίσουμε πως η F40 ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και λανσαρίστηκε υπό την επίβλεψη του «Γέρου» (βλέπε Έντζο Φεράρι), θεωρείται κατά γενική ομολογία ως το καλύτερο και πιο ποθητό αυτοκίνητο της Ferrari, αποδίδοντας 478 ίππους (484 στην Αμερική) στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. από τον twinturbo 2.9 V8 κινητήρα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 4,1 δλ., με την τελική να ξεπερνάει τα 315 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store