Ford Focus «κόλλησε» στα 999.999 χλμ. (+video)

Οδόμετρα με πάρα πολλά χιλιόμετρα συναντάμε αρκετά. Σαν αυτό ενός Ford Focus όμως, που αρνείται πεισματικά να «μηδενίσει», κανένα! Κι επειδή οι παραδόσεις με τα περίεργα πρέπει να τηρούνται, μάς έρχεται από τη Ρωσία.

Τα πλάνα μιλάνε από μόνα τους. Το γερμανικό μικρομεσαίο έχει «φάει» τους δρόμους, φτάνοντας στις 999.999 χλμ. μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κυκλοφορίας. Εξωτερική εικόνα δεν έχουμε, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς ποιας χρονολογίας μοντέλο είναι, όμως από το καντράν (οι χαρακτηριστικές γωνίες που σχηματίζουν τα όργανα) και μόνο καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για Focus 3ης γενιάς, που παρουσιάστηκε το 2010 κι έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2019. Οπότε στη χειρότερη, μιλάμε για αυτοκίνητο 11ετίας. Ακόμα και με το μάξιμουμ της ηλικίας, για να φτάσει στο 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα θα έπρεπε να κάνει περίπου 100.000 χλμ. το χρόνο!

Βασικά, ο ακριβής αριθμός της διανυθείσας απόστασης παραμένει άγνωστη. Μόνο ο ιδιοκτήτης του Ford γνωρίζει πόσο καιρό είναι «κολλημένη» σε αυτό το νούμερο η ένδειξη του χιλιομετρητή, οπότε κατά πάσα βεβαιότητα το Focus έχει ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατ. χιλιομέτρων! Συνεχίζοντας σε ρόλο ντετέκτιβ, η παρουσία αυτόματου κιβωτίου και η βαθμονόμηση του στροφομέτρου μάς οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάτω από το καπό υπάρχει κάποιος EcoBoost (είτε 1.0, είτε 1.5 λίτρων).

Get it on Google Play Download on the App Store