Μεταχειρισμένο Ford GT ακριβότερο από το καινούργιο

Παρόλο που είναι δύσκολο να μπεις στη λίστα αναμονής για την αγορά ενός ολοκαίνουριου Ford GT καθώς θα πρέπει να είσαι κάτοχος κλασικών Ford ή να διαθέτεις τουλάχιστον ένα GT προηγούμενης γενιάς, τις προηγούμενες μέρες σου δινόταν η ευκαιρία να αποκτήσεις το supercar της Ford (το αμερικάνικο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Αθήνα, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens).

Διαβάστε επίσης:  Σε 4 μήνες πωλήθηκαν στην Ελλάδα BMW M αξίας €1,8 εκ.!

Το περασμένο σαββατοκύριακο στην Indianapolis η Mecum Auctions έβγαλε στο σφυρί το Ford GT του 2017 με αριθμό παραγωγής 48, συνολικά από τα 250 που πουλήθηκαν πέρυσι. Διαθέτει ασημένιο ανθρακονημάτινο αμάξωμα με διπλές μαύρες ρίγες, αλουμινένιες σφυρήλατες ζάντες, κεραμικούς δίσκους φρένων, ασημένιες δαγκάνες φρένων και εσωτερικό με μαύρες επιφάνειες.

Έχει γράψει μόνο 11 χλμ. πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν έχει πραγματικά οδηγηθεί. Ο τυχερός ιδιοκτήτης που το απέκτησε πλήρωσε το αστρονομικό ποσό του 1.700.000 δολαρίων (1.439.000 ευρώ) και θα είναι εκείνος που θα έχει την χαρά να αισθανθεί την δύναμη του V6 twin-turbo κινητήρα που παράγει 647 ίππους με ροπή 746 Nm. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το αμερικάνικο supercar πηγαίνει σαν «πύραυλος» καθώς τελικιάζει στα 348 χλμ./ώρα αφού πρώτα έχει πιάσει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δλ.

Δείτε ακόμα: Η νέα BMW M5 300ρίζει… για πλάκα! (+video)

Το εργοστάσιο της αμερικάνικης Ford στη πόλη Dearborn έχει δεσμευτεί να κατασκευάζει μόλις 250 αντίτυπα κάθε χρόνο. Καθώς η παραγωγή είναι σε ρυθμούς χελώνας πολλοί πελάτες δεν περιμένουν την στιγμή να πάρουν στα χέρια τους το πολυπόθητο supercar. Να σημειωθεί πως το Ford GT κοστίζει καινούργιο 400.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store