Ford Puma RS με πολύ άγριες διαθέσεις

Την περασμένη εβδομάδα η Ford αποκάλυψε το νέο μικρό crossover μοντέλο της Puma, το οποίο μπορεί να μην έχει καμία ομοιότητα με τον πρόγονό του, ωστόσο παρουσιάζει και αυτό δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Ford Ranger Raptror

Για το αν θα δούμε στο μέλλον κάποια σπορ έκδοση με τα λογότυπα «ST» ή «RS» είναι αβέβαιο, αν και η ST-Line συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον. Puma ST δεν αποκλείεται να έχει στα πλάνα της η Ford, δεδομένου ότι υπάρχουν Fiesta ST και Focus ST. Όμως για Puma RS, οι πιθανότητες να το δούμε ποτέ στην παραγωγή είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές. Τουλάχιστον μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει, μας δίνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi, μέσω της ψηφιακά επεξεργασμένης φωτογραφίας. Μάλιστα είναι τόσο πετυχημένη η «επέμβαση» που θα μπορούσε άνετα κάποιος να νομίζει κανείς πως το Puma RS που βλέπει είναι πραγματικό.

Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, η μαύρη μάσκα με το λογότυπο RS, ο μυώδης προφυλακτήρας με τη μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα, τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι μεγάλης διαμέτρου μαύρες ζάντες με το μπλε περίγραμμα και οι μπλε δαγκάνες των φρένων, ταιριάζουν «κουτί» στο… φανταστικό Ford Puma RS.

Δείτε ακόμη: Υβριδικό και με 400 άλογα το νέο Ford Focus RS

Στο νέο Ford Puma, ο πιο ισχυρός κινητήρας είναι ο 1.0 EcoBoost Hybrid, με απόδοση μέχρι 155 ίππους, (υπάρχει και με 125 ίππους) οι οποίοι σίγουρα είναι υπεραρκετοί για ένα τέτοιο αμάξωμα. Αναμφίβολα ο 1.500άρης EcoBoost των 200 ίππων που τοποθετείται στο Fiesta ST, αν έμπαινε σε μια έκδοση Puma ST συνοδευόμενη με τις απαραίτητες αλλαγές στις αναρτήσεις, στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των επιδόσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store