«Φρανκενστάιν» αγροτικό VW Beetle (+video)

To VW Beetle δεν διακρινόταν ποτέ για την πρακτικότητα και το πορτμπαγκάζ του. Ακόμα και στις σύγχρονες μετενσαρκώσεις, που ήταν σημαντικά μεγαλύτερες σε διαστάσεις, το «Σκαθάρι» δεν ήταν για όσους αποζητούσαν χώρους επιβατών ή αποσκευών. Αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από δυο άτομα στο εσωτερικό, αλλά προσφέρει πολλή «άπλα» για τα μπαγκάζια – ή τα εργαλεία της δουλειάς.

Το εικονιζόμενο Beetle Pickup Truck ανήκει στη βρετανική Jo’s Fab Lab και έχει προκύψει μέσα από μια σύμπτυξη 5 αυτοκινήτων! Ξεκινάμε να μετράμε: η βάση προφανώς είναι το γερμανικό μικρό, τουλάχιστον μέχρι τη μέση. Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι που πλέον συνιστά την καρότσα, έχουμε μια «πετσοκομμένη» BMW Σειρά 3 Ε46 Touring! Ο Jo, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, οδηγούσε ένα VW Beetle. Η γυναίκα του μια 3άρα station wagon. Το βαυαρικό estate βγήκε ολική, έπειτα από τρακάρισμα. Ο κινητήρας του Beetle «χαιρέτησε», λόγω μηχανικού προβλήματος. Από να πάνε και τα δυο αυτοκίνητα σκραπ, ο Άγγλος μηχανικός αποφάσισε να τα σώσει δημιουργώντας κάτι μοναδικό: ένα αγροτικό Beetle!

Η μίξη εξαρτημάτων και μηχανικών μερών συνεχίζει, καθώς η πανοραμική ηλιοροφή προέρχεται από Peugeot 206. Η καρότσα αντλεί έμπνευση από το Ford F-150 10ης γενιάς (1997-2004), αλλά και τα πίσω φανάρια από το αμερικανικό pick up, ενώ δεν λείπουν τα στοιχεία ούτε από Porsche! Συγκεκριμένα, το κάτω μισό του εμπρός προφυλακτήρα προέρχεται από Cayman S του 2014. Το εσωτερικό είναι της 3άρας, όπως και ο εξακύλινδρος κάτω από το καπό. Δυστυχώς δεν αναφέρονται στοιχεία απόδοσης, αλλά δεδομένα το Beetle Pickup Truck είναι πισωκίνητο – και πολύ χαμηλωμένο.

Θα περίμενε κανείς να αποτελεί έκθεμα για τη βιτρίνα του συνεργείου, αλλά το μεταλλαγμένο Beetle χρησιμοποιείται καθημερινά από τον Jo. Μάλιστα, πολλές φορές μεταφέρει κανονικότατα εξαρτήματα στην καρότσα, σαν να είναι εργοστασιακό pick up.

Get it on Google Play Download on the App Store