«Γάιδαρος» ή προνοητικό παρκάρισμα;

Aν θυμάστε, πριν αρκετό καιρό είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα μια δράση κατά του παράνομου παρκαρίσματος. Τα μέλη του -ας το πούμε- κινήματος τοποθετούσαν αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Είμαι γάιδαρος. Παρκάρω όπου θέλω» σε αυτοκίνητα των οποίων οι οδηγοί τα άφηναν σε θέσεις αναπήρων, εμπόδιζαν ράμπες ή καταλάμβαναν πάνω από μία θέσεις στάθμευσης. Το παράδειγμα που θα δούμε σήμερα, ωστόσο, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Δείτε ακόμα: Γυναίκα τα κάνει «λίμπα» σε ξεπαρκάρισμα (+video)

Ο ιδιοκτήτης μιας BMW Σειράς 3 Ε92 στην Αγγλία, πάρκαρε το αυτοκίνητό του ακριβώς στην μέση, μεταξύ δυο θέσεων στάθμευσης. Με την πρώτη ματιά είναι ο ορισμός του «γάιδαρου». Η δεύτερη ανάγνωση φανερώνει δυο αποδείξεις στο παρμπρίζ, κάτι που υποδεικνύει πως πλήρωσε και για τις δυο θέσεις ώστε να εξασφαλίσει επαρκή χώρο εκατέρωθεν της 3αρας, προκειμένου να αποφύγει τυχόν κοπάνημα στις πόρτες. Το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη «πληγή» των πάρκινγκ καθώς είτε λόγω απροσεξίας, είτε απλά λόγω απάθειας για την περιουσία του άλλου, δεν αποκλείεται να πας για τα ψώνια σου και γυρνώντας στο αμάξι σου να αντικρίσεις γρατζουνιά ή βαθούλωμα στις πόρτες.

Διαβάστε επίσης: Τιμωρήθηκε άσχημα για παράνομο παρκάρισμα

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook από κάποιον περαστικό και κατευθείαν έφερε το διχασμό στα σχόλια. Οι μισοί ενστερνίζονται απόψεις όπως ότι θα έπρεπε να του αφαιρεθεί το δίπλωμα, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν πως ορθώς έπραξε προστατεύοντας την περιουσία του. Οι απόψεις διίστανται σχετικά και με το νομότυπο της κίνησής του. Από την μία υπάρχει η οπτική «αφού πλήρωσε για 2 θέσεις, μπορεί να παρκάρει κατ’ αυτόν τον τρόπο». Στην άλλη πλευρά συναντούμε αυτούς που υποστηρίζουν πως οι κανόνες λειτουργίας των ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης, ορίζουν μια θέση ανά αυτοκίνητο. Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να κόψει την BMW του στα 2 για να είναι νομότυπος! Ποια η γνώμη σας επί του θέματος;

Get it on Google Play Download on the App Store