«Γάτος» εκμεταλλεύτηκε τα ηλεκτρικά για τζάμπα πάρκινγκ

Τα ηλεκτρικά οχήματα όχι απλά είναι εδώ, αλλά αποτελούν και το αύριο των μετακινήσεων. Για να το «καταλάβουν» και οι αντιρρησίες, η αγορά και χρήση τους συνοδεύεται από διάφορες επιδοτήσεις/ελαφρύνσεις. Μια από αυτές, σε χώρες του εξωτερικού, είναι η δωρεάν στάθμευση.

Στην Αμερική πληρώνεις σχεδόν παντού για να παρκάρεις. Οι σάλες των πανεπιστημίων δεν αποτελούν εξαίρεση, με τις τιμές σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνουν τα 300 δολάρια για ετήσια άδεια στάθμευσης! Το Texas Southern University, στο Χιούστον, είναι από τα πιο ακριβά, με το ετήσιο πάρκινγκ να ανέρχεται στα 250 δολάριαεκτός κι αν πρόκειται για ηλεκτρικό. Σε αυτή την περίπτωση, η στάθμευση δεν επιβαρύνει τον κάτοχο του αυτοκινήτου ούτε σεντ. Ένας φοιτητής που οδηγεί Jeep Wrangler δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη διάκριση, επιστρατεύοντας τη «λαμογιά» για να απολαύσει τζάμπα πάρκινγκ.

Αγόρασε μια ειδική κρεμάστρα, που χρησιμοποιούν οι κάτοχοι ηλεκτρικών και plug-in για την αποθήκευση των καλωδίων όταν δεν χρησιμοποιούνται, και την προσάρμοσε στο Wrangler με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν θύρα φόρτισης. Κατόπιν πήγε και πάρκαρε σαν κύριος, σε θέση για ηλεκτρικό. Για να μη δώσει στόχο, πήρε το βύσμα από τον φορτιστή του πάρκινγκ και τον έβαλε στη «θύρα» του Jeep, κάνοντάς το να μοιάζει ότι φορτίζει! Σημειωτέον, έτσι είναι η θύρα φόρτισης του plug-in Wrangler 4xe

Από ό,τι φαίνεται δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα αυτοκίνητα στο Southern University, καθώς το βενζινοκίνητο Wrangler με την ξεκάθαρα aftermarket «θύρα» πάρκαρε ανενόχλητο σε θέση που δεν του άνηκε, για ένα μήνα! Και δεν ξέρουμε αν συνεχίζει να το κάνει, καθώς αποκάλυψε ο ίδιος τη «λαδιά» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αναπάντεχα πολλές αντιδράσεις από αυτούς που πληρώνουν κανονικά την ετήσια συνδρομή, αλλά και τους κατόχους πραγματικών ηλεκτρικών/plug-ins.

Get it on Google Play Download on the App Store