Citroen AMI One: Δεν θες δίπλωμα και είναι μικρότερο από Smart

Το πρωτότυπο μινιατούρα θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης και δεν θα απαιτείται δίπλωμα για την οδήγηση του αρκεί ο χρήστης να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, ενώ είναι μικρότερο κι από Smart. Το πρωτότυπο Citroen AMI One, παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Citroen.

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία το AMI One θα είναι ένα σύγχρονο 2CV, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 2 επιβατών, όντας πιο μικρό ακόμα κι από το Smart κατά 20 εκατοστά, μιας και το μήκος του θα είναι μόλις 2,5 μέτρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C3 1.5 BlueHDi 100

Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά φουτουριστικός, ενώ κύριο μέλημα των ανθρώπων της Citroen είναι το χαμηλό κόστος παραγωγής και για το λόγο αυτό το αμάξωμα κατασκευάστηκε από όσο το δυνατόν λιγότερα μέρη. Το Citroen AMI One θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου, με τη δύναμη του να καταλήγει στους πίσω τροχούς. Η μέγιστη τελική του ταχύτητα είναι μόλις 45 χλμ./ώρα και η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 100 χλμ., με τη μπαταρία να μπορεί να επαναφορτιστεί εντός 2 ωρών.

Διαβάστε επίσης: Citroen 2CV πάει «κομμάτια» σε ράλλυ ιστορικών (+video)

Το εσωτερικό είναι αρκετά λιτό, μιας και δεν υπάρχει κάποιο εντυπωσιακό σύστημα infotainment, παρά μόνο ένας μικρός πίνακας οργάνων, διάστασης 5 ιντσών. Βέβαια εντυπωσιακή είναι η θήκη για smartphone που με τη βοήθεια μιας εφαρμογής μετατρέπεται σε head-up display ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες λειτουργίες. Βέβαια για να μπει ο οδηγός εντός της καμπίνας θα πρέπει να σκανάρει ένα QR code και τότε αποκτά πρόσβαση στο εσωτερικό.

Get it on Google Play Download on the App Store