Γιαγιά ετών 87 με Nissan 200SX!

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που πετυχαίνουμε να οδηγούν, συνήθως βρίσκονται πίσω από το τιμόνι κάποιου παλιού σεντάν ή σουπερμίνι. Η June Bouwer αποτελεί μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις, καθώς οδηγεί καθημερινά ένα Nissan 200SX!

Η σχέση της Bouwer με το S13 χρονολογείται από το 1991. Όταν η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να αφήσουν πίσω το χάος και την πίεση του Γιοχάνεσμπουργκ, για χάρη της Νοτιοοαφρικανικής επαρχίας. Προκειμένου να την πείσει να μετακομίσουν, ο σύζυγος προέβη στο εξής «λάδωμα»: όποιο αυτοκίνητο ήθελε η γυναίκα του (εντός μπάτζετ πάντα), θα το είχε. Η τότε 57χρονη June, σε αντίθεση με ό,τι περίμενε ο άντρας της, δεν ζήτησε κάποιο ευρωπαϊκό σεντάν ή μικρομεσαίου -που έκαναν θραύση στη Νότιο Αφρική- αλλά ένα Nissan 200SX. Κι από τη στιγμή που δεν υπερέβαινε τον προϋπολογισμό, δεν μπορούσε να πει «όχι».

Εδώ και 30 χρόνια, η Bouwer χρησιμοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ιαπωνικό κουπέ. Δεν πρόκειται για κάποιο αυτοκίνητο που μαραζώνει στο γκαράζ, καθώς το οδόμετρο αναγράφει 126.415 χλμ. Η φροντίδα και η σχολαστικότητα στη συντήρηση, αντίθετα, παραπέμπει σε αυτοκίνητο-επένδυση. Πάνω στο 180SX δεν έχει πειραχτεί ούτε βίδα, καθιστώντας το ένα από τα σπάνια και περιζήτητα εργοστασιακά δείγματα. Όλα τα service γίνονται στην ώρα τους και από όποια πλευρά κι αν το εξετάσεις, το Nissan διατηρεί ακόμα την αύρα του καινούργιου.

Η 87χρονη φαν των JDM γνωρίζει πως έχει στη διάθεσή της 175 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 225 Nm στις 4.000 σ.α.λ. από τον 1.800άρη τούρμπο CA18DET, όμως δεν έχει εξαντλήσει ποτέ τη διαδρομή του δεξιού πεντάλ. Το 180SX μπορούσε να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 7,1 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 225 χλμ./ώρα, όμως η June δηλώνει πως το έχει πάει μέχρι τα 160 χλμ./ώρα. «Και πολλά ήταν», όπως λέει η ίδια. Επίσης, μας αποκαλύπτει πως δέχεται συχνά-πυκνά μπαράζ προσφορών από συλλέκτες, που θέλουν να αποκτήσουν το κόκκινο S13. Αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να το πουλήσει!

Get it on Google Play Download on the App Store