Γιατί η Opel τελειώνει την υπηρεσία OnStar

Το OnStar είναι μια υπηρεσία της Opel που χρησιμοποιεί ανθρώπους σε τηλεφωνικό κέντρο, για να βοηθά σε κάθε αίτημα του κατόχου ενός αυτοκινήτου της μάρκας που είναι εφοδιασμένο με αυτό. Ανάμεσα στις παροχές του περιλαμβάνονται ο εντοπισμός κλεμμένου αυτοκινήτου, η κλήση άμεσης βοήθειας, οι live διαγνωστικοί έλεγχοι, η παροχή 4G internet, η μετατροπή του σε WiFi Hotspot και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμη: Με το Hyundai i30 N στην πίστα των Μεγάρων

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη υπηρεσία η Opel ανακοίνωσε πως θα πάψει να προσφέρεται και θα αντικατασταθεί από το Opel Connect. Ο λόγος είναι πως το OnStar είναι τεχνολογία της GM και μετά τον χωρισμό της Opel από τον αμερικάνικο όμιλο και την προσχώρησή της στον PSA, αυτή ήταν μία λογική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Ποιο αυτοκίνητο δεν θα αγοράζατε ποτέ και γιατί;

Πλέον, η Opel θα προσφέρει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας του γαλλικού ομίλου, ενώ ο… απογαλακτισμός της από το OnStar θα γίνει σταδιακά, μέχρι το 2020. Το Opel Connect θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2019, στο νέο Corsa, το οποίο θα έχει και ηλεκτρική έκδοση, ενώ μέχρι το 2024 όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι εξοπλισμένα με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Get it on Google Play Download on the App Store