Γλίστρες στο χιόνι με 1.940 άλογα (+video)

Το χιόνι προσφέρεται για οδηγικές απολαύσεις και μετατροπή αυτοκινήτων σε παιδικές χαρές. Ακόμα και οι δοκιμές εξέλιξης μετατρέπονται σε ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως μας μεταφέρει ο αρχιδοκιμαστής της Bugatti Rimac από το σετάρισμα του Nevera.

Ο Miroslav Zrnčević και η ομάδα εξέλιξης του ηλεκτρικού hypercar βρέθηκαν στη Σουηδία, προκειμένου να ρυθμίσουν συστήματα όπως το ABS, το ESP και το torque vectoring. Παράλληλα, οι συνθήκες αποτέλεσαν την ιδανική πλατφόρμα δοκιμών για τα χειμερινά ελαστικά, που έχουν εξελιχθεί ειδικά από την Pirelli για την κροατική υπερ-κατασκευή. Το Nevera πέρασε 2 εβδομάδες σε πολικές θερμοκρασίες, έως ότου ολοκληρώσει και την παραμικρή δοκιμασία που είχε για εκείνο ο Zrnčević, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις χειμερινές δοκιμές. Και, φυσικά, χαρίζοντάς μας καρέ που κάλλιστα παραπέμπουν στον σκανδιναβικό αγώνα του WRC.

Όχι ιδιαίτερα δύσκολο έργο, δεδομένου ότι ο Κροάτης δοκιμαστής είχε στο δεξί του πόδι 1.940 ίππους και 2.360 Nm! Αυτή είναι η μέγιστη απόδοση των 4 ηλεκτροκινητήρων (ένας ανά τροχό), που τροφοδοτούνται από μια συστοιχία 120 kWh (και την ανάκτηση ενέργειας, φυσικά). Αμάξωμα και σασί κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, όμως ακόμα κι έτσι ο συνδυασμός μπαταριών-ηλεκτροκινητήρων στέλνει τη ζυγαριά στα 2.150 κιλά. Μικρό το κακό, καθώς η κροατική εταιρία ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 1,85 δλ., 0-160 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ., 0-300 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα. Νούμερα που μάλλον κρύβουν μετριοφροσύνη, καθώς ένα Nevera προ-παραγωγής μετρήθηκε στα 3,61 δλ. για το 0-160 χλμ./ώρα και κάλυψε το 400άρι σε μόλις 8,58 δλ.!

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 121 κομμάτια, με την αρχική τιμή προ φόρων να διαμορφώνεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store