Γνωρίζετε αυτό το ιστορικό 40 ετών Toyota;

Τα αυτοκίνητα της Toyota είναι χρόνια τώρα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ενώ ακόμα και τα παλιά είναι άμεσα αναγνωρίσιμα. To Corolla για παράδειγμα το γνωρίζουν αμέσως οι περισσότεροι από τις πολύ παλιές γενιές του, γιατί έχει κυκλοφορήσει και σε πολλά αντίτυπα. Το συγκεκριμένο όμως μπορεί να μη το έχετε δει ποτέ στους ελληνικούς δρόμους, όμως στην Ευρώπη πωλούνταν.

Αν δεν έχετε καταλάβει περί τίνος Toyota πρόκειται, είναι το Corona που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 1983. Στην Ευρώπη ήρθε το 1984 και για πρώτη φορά έφερε την ονομασία Carina II. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε το Carina II στη δεύτερη γενιά του (1988-1992), το οποίο διαδέχτηκε το πολύ δημοφιλές Carina E.

Αναφορικά με το εικονιζόμενο Toyota Carina II Liftback, έχει ταξινομηθεί τον Ιούνιο του 1987 και έκτοτε έχει διανύσει μόνο 31.689 χιλιόμετρα. Άλλωστε φαίνεται ότι είναι πολύ προσεγμένο μετά από 36 χρόνια που κατασκευάστηκε. Εξωτερικά εκτός από κάτι μικρογρατσουνιές στους προφυλακτήρες στο αμάξωμα των 4.330 χιλιοστών μήκους δεν φέρει κάποια άλλη φθορά, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι λες και δεν έχει κάτσει κανείς.

Εφοδιάζεται με 1.600άρη κινητήρα ισχύος 75 ίππων και ήταν το πρώτο Carina II με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σχετικά με την τιμή, η εμπορία από το Βερολίνο ζητά το ποσό των 8.888 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store