Γνωρίζετε ποιος έχει προτεραιότητα στο… χωριό;

Όπως όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν, υπάρχουν οι κανόνες του Κ.Ο.Κ. για να κινούμαστε με ασφάλεια στους δρόμους και να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει. Μια παραβίαση ενός σήματος STOP για παράδειγμα μπορεί να είναι μοιραία γιατί πολύ εύκολα μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Η τήρηση της προτεραιότητας στους δρόμους είναι πάρα πολύ βασική και για την σωστή ροή της κυκλοφορίας, αρκεί πάντα να ακολουθούνται οι σχετικές πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Ποιας διάστασης ελαστικά είναι καλύτερα; 16, 17 ή 18 ιντσών; (+video)

Ωστόσο, όλα αυτά τα σήματα μπορεί να μην… ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι του Κ.Ο.Κ. Θα έχετε παρατηρήσει όσοι πηγαίνετε σε κάποιο χωριό τακτικά ή τυχαίνει να περνάτε, ότι ορισμένοι ντόπιοι οδηγοί εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες κυκλοφορίας, αφού οι δρόμοι είναι «δικοί τους» και οι ξένοι είναι υποχρεωμένοι να τους ακολουθούν.

Έτσι λοιπόν, στο χωριό προτεραιότητα έχει πάντα ο ντόπιος με το αγροτικό, μετά ο ντόπιος με το Ι.Χ. και μετά ακολουθούν, όλοι οι υπόλοιποι. Αν σε ρωτάνε στο χωριό «τίνος είσαι συ» τότε σίγουρα είσαι τελευταίος στην λίστα της προτεραιότητας…

Δείτε ακόμη: Τα αυτοκίνητα που εκλάπησαν περισσότερο το περασμένο έτος

Get it on Google Play Download on the App Store