Γνωρίζετε την ιστορία της Hyundai με την Ελλάδα;

H Hyundai αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, είναι η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο, είναι σημαντικός παραγωγός στον κλάδο της χαλυβουργίας, ασχολείται με τον κατασκευαστικό τομέα, όπως και με πολλές άλλες δραστηριότητες. Όλα ξεκίνησαν το 1947, όταν η πρώτη εταιρεία του ομίλου ιδρύθηκε ως κατασκευαστική εταιρεία από τον Chung Ju-yung.

Η Hyundai Motor Company ιδρύθηκε το 1967 και ηγείται του Hyundai Motor Group, ενός σύγχρονου βιομηχανικού και τεχνολογικού κολοσσού της Νότιας Κορέας. Το 1968 ξεκίνησε να παράγει το Ford Cortina, αφού ολοκλήρωσε το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Ulsan. Το πρώτο κορεατικό επιβατικό αυτοκίνητο ήταν το Hyundai Pony, το 1976 και από τότε και μετά άρχισε η μεγάλη εξέλιξη, για να γίνει σήμερα μια κορυφαία μάρκα.

Σήμερα, η Hyundai Motor έχει οκτώ μονάδες παραγωγής και επτά κέντρα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Το 2021 διέθεσε 3,9 εκατομμύρια οχήματα σε περισσότερες από 200 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 120.000 εργαζομένους σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, για το διάστημα 2022-2030 έχει ανακοινώσει μια τεράστια επένδυση 72 δις ευρώ, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων κινητικότητας και με απώτερο στόχο να γίνει μια εταιρία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2045.

Η ιστορία της Hyundai στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1977 με το Pony. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα όπου έγινε εισαγωγή των πρώτων 300 αυτοκινήτων Hyundai επί ευρωπαϊκού εδάφους και όπως φαίνεται η χώρα μας ήταν αρκετά «γουρλήδικη». Είκοσι τρία χρόνια αργότερα και αφού είχε επεκταθεί πλέον σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ιδρύθηκε το 2000 η Hyundai Motor Europe (HME) με έδρα στο Offenbach, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η HME αποτελεί σήμερα περιφερειακή έδρα υπεύθυνη για περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές αγορές με περισσότερα από 3.000 σημεία πώλησης, επιτυγχάνοντας πανευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς 4,4% το 2021 (στοιχεία ACEA). Η εκτεταμένη σήμερα ευρωπαϊκή υποδομή της Hyundai περιλαμβάνει Τεχνικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Σχεδιασμού στο Rüsselsheim της Γερμανίας, καθώς και ειδικό Κέντρο Δοκιμών Υψηλών Επιδόσεων εντός της θρυλικής αγωνιστικής πίστας Nürburgring

Όσον αφορά τη Hyundai Ελλάς ιδρύθηκε στις 2 Αυγούστου 1990 αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση των οχημάτων Hyundai στην ελληνική αγορά. Το πρώτο αυτοκίνητο πωλήθηκε τον Οκτώβριο του 1990, ενώ από το πρώτο κιόλας πλήρες έτος λειτουργίας της, καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 4% και κατατάσσεται στην 9η θέση σε επίπεδο πωλήσεων.

Έκτοτε συγκαταλέγεται συνεχώς στις δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, κατακτώντας την 2η θέση το 1998, αλλά και την 1η θέση το 2000 και το 2005. Από το 2019 κατατάσσεται σταθερά στις μεγαλύτερες μάρκες στη λιανική αγορά αυτοκινήτου, καταγράφοντας διαρκή αύξηση μεριδίου αγοράς σε μία εξαιρετική γκάμα που προσφέρει δημοφιλή και ποιοτικά μοντέλα σε κάθε κατηγορία. Επίσης, το 2017 η Autohellas έγινε αποκλειστικός εισαγωγέας των Hyundai και Kia στην Ελλάδα.

Η Hyundai Ελλάς έχει βραβευθεί από τη Hyundai Motor Company ως ο Καλύτερος Εισαγωγέας παγκοσμίως, με πρόσθετες πανευρωπαϊκές διακρίσεις στο χώρο της Εξυπηρέτησης Πελατών αλλά και της Ικανοποίησης Δικτύου, με κορυφαία θέση στην τελευταία μέτρηση του 2020. Η επίσημη Χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 από την Hyundai Ελλάς αναδεικνύει αυτήν την ιδιαίτερη σχέση εκτίμησης και αγάπης στο ελληνικό κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store