Γνωρίζετε το Hyundai Tucson Champion;

To Tucson ζει στον αστερισμό του N σήμερα. Πιο δυναμικό σε σχεδίαση και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ, διαθέτει έκδοση N Line και περιμένει καρτερικά το καθαρόαιμο N των 290 ίππων, ώστε να ανακηρυχτεί το πιο δυνατό -μαζί με το Sonata N Line– Hyundai παραγωγής. Γνωρίζετε όμως ότι οι Κορεάτες είχαν παρουσιάσει ειδική έκδοση του SUV τους, πριν από 15 χρόνια;

Η πρώτη γενιά Tucson εξελίχθηκε σε διεθνή εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας πλείστους αγοραστές και στη χώρα μας. Αγαπημένος κινητήρας ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός των 140 ίππων, με την επαρχία να προτιμά τον πολύ πιο ταιριαστό ντίζελ 2.0 CRDi των επίσης 140 ίππων, αλλά και 305 Nm ροπής (184 Nm ο βενζινοκινητήρας). Ο κορυφαίος 2.7 V6 των 175 ίππων δεν βρήκε πρόσφορο φορολογικά έδαφος εδώ, όμως στο εξωτερικό είχε τα τυχερά του. Στη Γερμανία δε, το SUV της Hyundai κυκλοφόρησε σε μια πολύ σπάνια και «σπέσιαλ» έκδοση, ονόματι Champion.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το Hyundai Coupe;

 

Ο βελτιωτής CRD τοποθέτησε νέο προφυλακτήρα μπροστά με κυκλικούς προβολείς ομίχλης και διαφορετική μάσκα, «φρύδια» στα φωτιστικά σώματα, πλαϊνά σκαλοπάτια, ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα με τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση, αεροτομή οροφής και μια τετράδα πολυάκτινες 18άρες ζάντες, σε ελαστικά 245/45. Η καμπίνα των επιβατών ήταν καλυμμένη με δέρμα και alcantara, επενδύσεις αλουμινίου κάλυπταν το ταμπλό και τα πεντάλ, ενώ υπήρχαν μέχρι βελουτέ πατάκια! Αν τώρα το όνομα «CRD» (Car Research & Development) δεν σας λέει κάτι, σκεφτείτε «Brabus» – της οποίας είναι θυγατρική!

Δείτε ακόμα: Ποιες πρωτιές είχε το Hyundai S Coupe GT;

Μηχανικά ήταν όμοιο των κανονικών Tucson, διαθέσιμο με όλους τους κινητήρες. Όπως όλα τα Hyundai, έτσι και το Champion διακρινόταν για το value for money. Το 2λιτρο βενζινοκίνητο ξεκινούσε από τις 27.190 ευρώ, το ντίζελ ανέβαινε στις 31.890 και το κορυφαίο 2.7 V6 κοστολογούνταν στις 31.890 ευρώ. Πρόκειται με διαφορά για το πιο σπάνιο Tucson και ένα εκ των πιο συλλεκτικών Hyundai, καθότι διατέθηκαν μόλις 500 κομμάτια – όλα για την αγορά της Γερμανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store