Google: Aυτά τα ηλεκτρικά θέλει κι αναμένει το κοινό!

Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση και την εφαρμογή της σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τις μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγή λόγω πανδημίας!

Τα πράγματα στην αγορά ήταν αρκετά αντιφατικά, μιας και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν τα χειρότερα νούμερα πωλήσεων των τελευταίων ετών, ενώ άλλες διέθεσαν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από όσα έχουν πουλήσει ποτέ στο παρελθόν. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ενώ αρκετοί κατασκευαστές ανά τον κόσμο πάλευαν να κατασκευάσουν και να πουλήσουν πολλά αυτοκίνητα, η Tesla έσπασε ξανά τα ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων. Σε αυτό το άρθρο δεν θα επεκταθούμε τόσο στα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής, αλλά σε εκείνα που αναμένουμε και το κοινό αδημονεί να δει από κοντά. κι έχουν κάνει εκτεταμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως αναδεικνύουν τα δεδομένα της Google για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 168 χώρες σε όλο τον κόσμο, το Tesla Roadster ήταν στην κορυφή με 8.532.000 αναζητήσεις στη Google μόνο το 2021.

Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο το μήνα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 700.000 αναζητήσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πόσο κρίμα που ο δαιμόνιος Elon Musk δεν έχει ανακοινώσει ακόμα της ημερομηνίες έναρξης της παραγωγής του Roadster. Την τιμητική του είχε όμως και το Tesla Cybertruck το οποίο ειδικά για την αγορά των Η.Π.Α., βρέθηκε στην πρώτη θέση των αναζητήσεων. Εκεί το Tesla Roadster αρκέστηκε στη 2η θέση. Όσον αφορά τον παγκόσμιο όγκο αναζητήσεων για το Cybertruck βρέθηκε δεύτερο με 7.296.000 αναζητήσεις. Ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα των ηλεκτρικών οχημάτων που αναμένει το κοινό, σύμφωνα με τη Google, είναι τα Apple Car, BMW i4 και Chevrolet Silverado EV.

Τα αυτοκίνητα που αναμένει το κοινό

top-10-evs-by-global-google-search-volume

Τα αυτοκίνητα που βολιδοσκοπεί για αγορά το κοινό

top-10-desired-evs-by-global-google-seach-volume

 

Get it on Google Play Download on the App Store