Γυμνό VW Golf όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Όταν λέμε ότι ένα αυτοκίνητο είναι «γυμνό», συνήθως εννοούμε ότι δεν έχει εξοπλισμό και του λείπουν κάποια απαραίτητα στοιχεία, όπως είναι ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηχοσύστημα κ.λπ. Αυτό βέβαια ίσχυε για τα παλαιότερα μοντέλα, αφού τα σύγχρονα διαθέτουν όλα αυτά τα καλούδια.

Δείτε ακόμη: Πόσο θα διαρκούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών VW;

Το συγκεκριμένο όμως VW Golf, ή για την ακρίβεια «eGon» όπως είναι η ονομασία του, είναι κυριολεκτικά γυμνό, αφού από πάνω του απουσιάζουν όλα τα πάνελ του αμαξώματος (φτερά, πόρτες, οροφή, καπό, παράθυρα κ.λπ.) και αφήνουν σε κοινή θέα το πλαίσιο, τα μηχανικά και ηλεκτρικά του μέρη. Το VW eGon δημιουργήθηκε ειδικά για την IdeenExpo, τη μεγαλύτερη επιστημονική και τεχνολογική εκδήλωση της Ευρώπης για νέους, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Ανόβερο και συγκεντρώνει πάνω από 300.000 επισκέπτες.

Το eGon βασίζεται στο VW e-Golf και παρά το γεγονός ότι έχει απογυμνωθεί, μπορεί να οδηγηθεί κανονικά. Φυσικά δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους, αφού ο λόγος που δημιουργήθηκε είναι για να δουν οι επισκέπτες τις υπάρχει κάτω από τις λαμαρίνες, το ταμπλό και τις επενδύσεις ενός e-Golf.

Δείτε ακόμη: H VW εξελίσσει φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων για τα τακάκια (+video)

O Justin Pausch, ο οποίος είναι στην τρίτη χρονιά του στο πρόγραμμα αυτοκινητοβιομηχανίας με μηχανική άσκηση στη Volkswagen στο Wolfsburg, κατασκεύασε μαζί με τους συναδέλφους ένα διάφανο αυτοκίνητο. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 και οι εργασίες για το όχημα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο. Η ομάδα των 16 συνολικά ατόμων παρέλαβε ένα ανέπαφο e-Golf και του αφαίρεσε τα πάντα για να δημιουργήσει αυτό το ξεχωριστό έκθεμα.

Δείτε ακόμη: Πότε θα λανσαριστεί το νέο VW Golf και γιατί αργεί;

Get it on Google Play Download on the App Store