Γυναίκα vs άντρας: Μάχη στο φούσκωμα ελαστικών; (+video)

Το να ελέγχουμε συχνά τον αέρα στα ελαστικά μας είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με την ασφάλειά μας κατά την οδήγηση, αφού μεταβάλλεται η συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσο και με την κατανάλωση.

Δείτε ακόμη: Νέα, «έξυπνη» ανάρτηση αλλάζει όσα ξέραμε (+video)

Παρόλα αυτά, για κάποιους το να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών τους δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς είτε δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν το κάνουν ή απλώς το αμελούν. Δεν είναι τυχαίο πως σύμφωνα με τον αμερικάνικο οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA, τέσσερις στους πέντε οδηγούς έχουν λάθος πίεση στα ελαστικά του αυτοκινήτου τους παρά το γεγονός πως τα καινούργια αυτοκίνητα εδώ και χρόνια έχουν υποχρεωτικά σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, το οποίο φροντίζει να ενημερώνει τον οδηγό.

Προκειμένου όμως η Nissan να κάνει πιο εύκολη την διαδικασία, έχει τοποθετήσει σε αρκετά μοντέλα της στην Αμερική το σύστημα Easy-Fill Tire Alert, το οποίο απλοποιεί την διαδικασία. Και για να μας το αποδείξει στην πράξη έβαλε μία γυναίκα οδηγό που οδηγεί Nissan με το συγκεκριμένο σύστημα και έναν άντρα οδηγό που οδηγεί αυτοκίνητο άλλης μάρκας, να κοντραριστούν για το ποιος θα φουσκώσει πιο γρήγορα τα ελαστικά του, στην πρέπουσα πίεση φυσικά.

Διαβάστε επίσης: Τα 13 χειρότερα τρακαρίσματα με BMW (+video)

Και όπως φαίνεται στο video πιο κάτω, η γυναίκα τελειώνει πρώτη και με διαφορά, καθώς το σύστημα την ειδοποιεί με μία κόρνα κάθε φορά που το ελαστικό φτάνει στην σωστή πίεση και έτσι δεν χρειάζεται να ελέγχει διαρκώς πόσο αέρα βάζει.

Get it on Google Play Download on the App Store