H Alfa Romeo ετοιμάζει Giulia GTA με 620 άλογα!

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από την Alfa Romeo και το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου τον προσεχή Ιούνιο, για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 110 χρόνων από την ίδρυση της φίρμας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα μικρό crossover, κάτω από την επερχόμενη Tonale. Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι πολύ καλύτερη, προσεγγίζοντας επίπεδα ονείρου!

Δείτε ακόμα: H Alfa Romeo 147 GTA ήταν το πρώτο σύγχρονο hot hatch

Σύμφωνα με το Mopar Insiders, διοικητικά στελέχη της FCA ανέφεραν πως το επετειακό μοντέλο θα είναι η έκδοση GTA της Giulia! H πρώτη Gran Turismo Alleggerita από το 2005, όταν τερματίστηκε η παραγωγής της αντίστοιχης 147, θα είναι με τεράστια διαφορά όχι μόνο η ισχυρότερη GTA, αλλά και η πιο δυνατή Alfa Romeo παραγωγής όλων των εποχών! Οι ίδιοι άνθρωποι εκτιμούν πως ο 2.9 V6 twinturbo θα φτάσει στα 620 άλογα, ερχόμενη ευθέως αντιμέτωπη με την BMW M5 Competition και «ρίχνοντας» πάνω από 100 άλογα στη νέα BMW M3 (στα 510 άλογα την περιμένουμε).

Ως γνήσια GTA, εκτός από αυξημένη ισχύ η Giulia θα διαθέτει μειωμένο βάρος, χάρις στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Εξυπακούεται ότι αναβαθμίσεις θα υπάρχουν σε φρένα και αναρτήσεις, συγκριτικά με την απλή QV, ενώ τα ανάλογα αναμένουμε για την εμφάνιση (στη φώτο η Racing Giulia Ti). Η QV των 510 ίππων χρειάζεται 3,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική φτάνει τα 307 χλμ./ώρα, οπότε ένας χρόνος στην περιοχή των 3,3-3,4 δλ. και μια τελική άνω των 310 χλμ./ώρα είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικές προσδοκίες από την GTA.

Διαβάστε επίσης: Μαγευτική Alfa 156 GTA αναζητά καβαλιέρο

Περισσότερα στο προσεχές διάστημα και με την ελπίδα πως τον Ιούνιο, θα γιορτάζουμε τα γενέθλια της Alfa με την επιστροφή του ονόματος «GTA»!

Get it on Google Play Download on the App Store