H DS γίνεται 100% ηλεκτρική από το 2024!

Η μία μετά την άλλη εταιρείες ανακοινώνουν τα πλάνα τους σχετικά με το πότε θα γίνουν 100% ηλεκτρικές, με την DS Automobiles να ακολουθεί και αυτή το ρεύμα της εποχής. Η γαλλική premium φίρμα θα παρουσιάσει το πρώτο 100% ηλεκτρικό της εγχείρημα με βάση την πλατφόρμα STLA MEDIUM του ομίλου Stellantis.

Από την έναρξή της, η DS Automobiles έχει θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της στρατηγικής της με 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα που πωλείται από το 2019. Με το 100% ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense, plug-in hybrid DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-Tense και DS 9 E-Tense με ισχύ από 225 έως 360 ίππους, κάθε DS προσφέρεται με ηλεκτρική μονάδα ισχύος.

Το 2020, η DS Automobiles ήταν η κορυφαία μάρκα πολλαπλών ενεργειών στην Ευρώπη με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 (83,1 γρ./χλμ.), χάρη στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της (30% των ταξινομήσεων). Αυτή η στρατηγική ανάπτυξης στοχεύει στο να προσφέρει αποδοτικότητα, δυναμισμό και φινέτσα υψηλής τεχνολογίας. Εγγυάται επίσης τη συνεχή κινητικότητα ελεύθερης ροής εν όψει αυστηρότερων κανονισμών για τη χρήση αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στα κέντρα της πόλης.

Από το 2024, η DS Automobiles θα ενισχύσει την γκάμα της πουλώντας μια 100% ηλεκτρική έκδοση του DS 4, στη συνέχεια θα αποκαλύψει ένα νέο σχέδιο, λανσάροντας το πρώτο 100% ηλεκτρικό έργο από τη Stellantis με βάση την πλατφόρμα STLA MEDIUM. Εξοπλισμένο με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας έως 104kWh για αυτονομία 700 χιλιομέτρων, αυτό το μελλοντικό μοντέλο θα προσφέρει αξιοσημείωτη τεχνολογία και φινέτσα με τεχνικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στους πελάτες της DS Automobiles.

Πέρα από αυτή την ανάπτυξη μονάδων ισχύος, η DS Automobiles εργάζεται για τη μείωση του βιομηχανικού αποτυπώματος άνθρακα, ως μέρος της προσέγγισης που υιοθέτησε ο Stellantis. Η πιο φιλόδοξη έρευνα συνεχίζεται ως μέρος της συμμετοχής στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων υλικών.

Get it on Google Play Download on the App Store