Το φθηνότερο crossover Lada των 7.900 ευρώ

Τα SUV και τα crossover αυτοκίνητα ολοένα και πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο και οι επιλογές που έχει να κάνει ο αγοραστής είναι εκατοντάδες από κάθε κατηγορία και για κάθε οικονομικό βαλάντιο.

Δείτε ακόμη: Το ιδανικό Lada για τις διακοπές!

Η Lada ξεκίνησε στη Ρωσία το λανσάρισμα του φθηνότερου crossover, του Granta Cross, το οποίο είναι ουσιαστικά η στέισον βάγκον έκδοση του μοντέλου με κάποιες αλλαγές που τονίζουν τον πιο «εκτός δρόμου» χαρακτήρα του. Καταρχήν έχει αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά (στα 198 χλστ.), ενώ έχουν προστεθεί διάφορα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, όπως είναι οι ασημί ποδιές στους προφυλακτήρες και τα μαύρα πλαστικά στα μαρσπιέ, γύρω από τους θόλους των τροχών και στις πόρτες.

Για την κίνηση του μήκους 4.148 χλστ. Lada Granta Cross υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.6 λτ. Το χαμηλότερης ισχύος αποδίδει 87 ίππους και 140 Nm ροπής, χαρίζει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ., τελική ταχύτητα 166 χλμ./ώρα και μεικτή κατανάλωση 6,8 λτ./100 χλμ. Το πιο δυνατό μοτέρ των 106 ίππων και 148 Nm ροπής επιταχύνει το μικρό crossover Lada στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 178 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. Επίσης, ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Lada Vesta με 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Η αρχική έκδοση του Lada Vesta Cross κοστίζει στην Ρωσία από 559.900 ρούβλια (7.900 ευρώ) και στον εξοπλισμό περιλαμβάνει τα άκρως απαραίτητα, όπως είναι αερόσακο οδηγού, ABS, υποβοήθηση τιμονιού, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition και ζάντες αλουμινίου. Ακόμα και η πιο πλούσια έκδοση είναι πολύ φθηνή, αφού πωλείται 648.900 ρούβλια (9.150 ευρώ) και διαθέτει επιπλέον αερόσακο συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, ηχοσύστημα, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Get it on Google Play Download on the App Store