H MINI αναβιώνει το όνομα Traveller ως e-MPV

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά μέσα, η ΜΙΝΙ σκοπεύει να φέρει έπειτα από 60 χρόνια το όνομα Traveller στην αγορά, αυτή τη φορά ως e-MPV.

Το μακρινό 1960, το Traveller ήταν η station έκδοση του MINI. Αυτή η έκδοση λοιπόν επιστρέφει στη μάρκα, αυτή τη φορά ως αμιγώς ηλεκτρική και θα τοποθετηθεί κάτω από το Countryman.

Δείτε ακόμα: Driftομηχανή το Mini Cooper των 600 ίππων! (+video)

Το νέο μοντέλο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα έχει επιρροές από την BMW Σειρά 2 Active Tourer και θα πατάει στην πλατφόρμα FAAR. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο προσθιοκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Αρχικά, αναμένεται να κυκλοφορήσουν plug-in υβριδικές εκδόσεις προς το τέλος του 2022 και θα ακολουθήσουν οι αμιγώς ηλεκτρικές version του μοντέλου. Το νέο μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει μέρος της τεχνολογίας που έχουμε δει στη BMW i3, επωφελούμενο από την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών για να προσφέρει αυτονομία περίπου 400 χλμ., νούμερο που θα το φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με το νέο και πολλά υποσχόμενο VW ID.3.

Διαβάστε επίσης: Νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE με 184 ίππους

Το λανσάρισμα νέων μοντέλων είναι μέρος του παγκόσμιου πλάνου της MINI, με τα νέα μοντέλα είτε να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα FAAR, είτε να αποτελούν προϊόντα κοινής εξέλιξης με την Great Wall Motors, όπως συμβαίνει δηλαδή με το επερχόμενο Rocketman. Αυτό αναμένεται να γίνει ώστε να μειωθεί το κόστος εξέλιξης των νέων μοντέλων, αλλά παράλληλα να δώσει στην ΜΙΝΙ τη δυνατότητα να επεκτείνει την γκάμα της, ώστε να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της.

Get it on Google Play Download on the App Store