Η NASA ζητά βοήθεια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Τη βοήθεια των μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτου για την κατασκευή των νέων της διαστημικών οχημάτων ζητάει η NASA, με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος Artemis.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο και το πλέον φιλόδοξο πλάνο προσσελήνωσης, βασισμένο στην τεχνολογία της ρομποτικής. Τα επανδρωμένα οχήματα θα κάνουν όλη τη βαριά δουλειά.

Δείτε ακόμα: Συνεργασία της Honda με τη Nasa!

Η πρώτη φάση της βοήθειας αφορά τη δημιουργία αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων μεταφοράς επιστημονικού εξοπλισμού στην επιφάνεια της σελήνης (robotic mobility systems). Μετά από αυτά, σειρά θα πάρουν τα οχήματα που θα μεταφέρουν αστροναύτες (human-class lunar rovers), τα οποία μας τα συστήνουν ως LTV (Lunar Terrain Vehicle). Τα τελευταία οχήματα θα επιτρέψουν την εξερεύνηση για πρώτη φορά του Νοτίου Πόλου της Σελήνης. Σκοπός της κατασκευής των εν λόγω οχημάτων είναι να επεκτείνουν τις έρευνες. Βλέπετε η στολή των αστροναυτών δεν τους επιτρέπει να κινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και τα νέα LTV θα τους βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται ζάντες 26 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό

Τα νέα lunar terrain vehicle (LTV) θα έχουν ανοιχτή καμπίνα και θα φέρουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας τόσο για το επιχειρησιακό τους κομμάτι, όσο και σε επικοινωνιακό. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν πλήρως αυτόνομα ρομπότ, που θα μεταφέρουν τα χρήσιμα ευρήματα προς το διαστημικό σταθμό, από σημεία που οι αστροναύτες δεν θα μπορούν με ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής. Μήπως είναι η ώρα της Tesla ή κάποιου άλλου τολμηρού κατασκευαστή να κατακτήσει το διάστημα;

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα αγόραζαν οι Έλληνες πριν 20 χρόνια;

Get it on Google Play Download on the App Store