H νέα BMW Σειρά 1 αποκαλύπτεται!

H BMW Σειρά 1 3ης γενιάς κυριολεκτικά αποκαλύφθηκε, έστω μερικώς, με το σήκωμα του σεντονιού που κρύβει την κορυφαία έκδοση του πολυαναμενόμενου premium μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή BMW 116d M Sport Shadow Line Advanced

Η σημερινή Σειρά 1 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην premium μικρομεσαία κατηγορία, του οποίου οι κινητήρες στέλνουν την κίνηση στον πίσω άξονα. Παράλληλα, είναι και το τελευταίο καθώς η διάδοχός του υιοθετεί την μπροστοκίνηση, βασιζόμενη στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα FAAR. H συγκεκριμένη M135i xDrive, βέβαια, είναι τετρακίνητη προκειμένου να περνάνε αποτελεσματικά στο οδόστρωμα τα 302 άλογα και τα 450 Nm ροπής του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου. Ο οποίος είναι ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος που έχει τοποθετηθεί σε ποτέ σε BMW, μαζί με την Χ2 Μ35i που τον εισήγαγε, και συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Που βγάζουν πιο πολλές βλάβες τα αυτοκίνητα της BMW;

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την κίνηση πίσω, η Σειρά 1 αποχαιρέτησε και τα εξακύλινδρα μοτέρ. Η βάση της γκάμας θα απαρτίζεται από τον τρικύλινδρο 1.500αρη σε διάφορες αποδόσεις, με την κορυφαία δικίνητη να είναι η 130i με τους 265 ίππους και τα 380 Nm ροπής της.  Το ντεμπούτο της νέας 1 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store