H νέα τεχνολογία της Kia θα διαβάζει τα συναισθήματα!

Στην έκθεση CES, η Kia θα παρουσιάσει μια νέα τεχνολογία που θα ενσωματώνεται στα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα. Μέσω αυτής, θα υπάρχει η δυνατότητα «ανάγνωσης» των συναισθημάτων οδηγού κι επιβατών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην αναγνώριση βιολογικών σημάτων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικό Kia Niro με αυτονομία έως 380 χλμ. (+video)

Η νέα αυτή τεχνολογία ακούει στο όνομα Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.) κι έχει αναπτυχθεί από κοινού με την ερευνητική ομάδα του MIT. Σύμφωνα με την Kia, η R.E.A.D μπορεί να βελτιστοποιήσει και να προσωποποιήσει την καμπίνα του αυτοκινήτου σας αναλύοντας στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, τη συναισθηματική κατάσταση του οδηγού (χαρούμενος, θυμωμένος κ.α.).

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις να διαβάζεις τη διαγράμμιση των δρόμων; (+video)

Για το R.E.A.D. προέβη σε δηλώσεις ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Kia, Albert Biermann: «Έχουμε αναπτύξει το σύστημα R.E.A.D. για τη δημιουργία μιας διαδραστικής καμπίνας κάνοντας χρήση τεχνολογίας αιχμής σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, το R.E.A.D. θα επιτρέψει τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και του οχήματος, παρέχοντας του έτσι ένα ιδανικό εσωτερικό και σε πραγματικό χρόνο».

Get it on Google Play Download on the App Store