H Renault μας πάει ταξί(δι) στον χρόνο (+video)

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η Renault, για να εκπλήξει ευχάριστα τους οδηγούς, αλλά και γενικότερα, τους χρήστες ταξί στο Παρίσι. Με αφορμή τα 120 χρόνια ιστορίας της μάρκας, η Renault χρησιμοποίησε μερικά από τα πιο ιστορικά της μοντέλα για ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χρόνο και την επίδραση των μοντέλων της, στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δείτε ακόμα: Νέοι, ισχυρότεροι diesel για το Dacia Duster

Μέσα σε αυτό το ξεχωριστό σύνολο οχημάτων (το παλαιότερο εκ των οποίων ήταν του 1909) υπήρχε και το υπερσύγχρονο ηλεκτρικό Renault SYMBIOZ με αυτόνομη οδήγηση, προκειμένου να τονιστεί η εξέλιξη των ειδών, των αναγκών και της τεχνολογίας στο πέρασμα των ετών.  Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση περιλάμβανε επίσης μοντέλα όπως το 4CV, το Project 900, το Renault 12. Φυσικά από ένα τέτοιο ιστορικό «κάλεσμα» δεν θα μπορούσε να λείπει το Renault AG – το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς προσωπικού στην Μάχη της Μάρνης το 1914, κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου- το γνωστό και ως «taxi de la Marne».

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει το νέο μοτέρ της Renault 1.3 λτ. (+video)

Στο άλλο άκρο του χρόνου βρίσκεται το SYMBIOZ, το οποίο ενσαρκώνει το όραμα των Γάλλων για μια γκάμα μοντέλων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όπως και το ZOE, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και σκοπός της Renault είναι να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής -ή ένα μοντέλο βασισμένο στις τεχνολογικές εφαρμογές του- μέχρι το 2023. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προανήγγειλε την απαγόρευση των ντίζελ αυτοκινήτων από το Παρίσι το 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store