H SEAT και στους 2 τροχούς με το e-Scooter

Στο πλαίσιο του 9ου Smart City Expo World Congress, η SEAT παρουσίασε μία σημαντική εξέλιξη στην στρατηγική της αστικής κινητικότητας με μία τριπλή ανακοίνωση: τη δημιουργία μίας νέας στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας, της SEAT Urban Mobility, την παρουσίαση του νέου της πρωτότυπου e-Kickscooter, καθώς και του πρώτου ηλεκτρικού πρωτότυπου e-Scooter, που κατασκευάζει για πρώτη φορά η μάρκα στην 70χρονη ιστορία της.

Η νέα αυτή επιχειρηματική μονάδα θα ενσωματώσει όλες τις λύσεις κινητικότητας που βασίζονται τόσο στο προϊόν, όσο και στις υπηρεσίες και στις πλατφόρμες, με το e-Scooter να λανσάρεται στην αγορά το 2020.

Δείτε ακόμα: «Κάψαμε» 3,3€/100 χλμ. με το SEAT Ibiza 1.0 TGI

Επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο business unit, θα συμπεριληφθεί το νέο πρωτότυπο e-Kickscooter, το οποίο θα συμπληρώσει το σχετικό portfolio που ξεκίνησε με το SEAT EXS το 2018. Η γκάμα των προϊόντων έχει σχεδιαστεί για τόσο για τους ιδιώτες πελάτες, όσο και για στόλους και υπηρεσίες κοινής χρήσης. Υπό αυτό το πρίσμα, η SEAT Urban Mobility θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους αντιπροσώπους της πόλης και της δημόσιας διοίκησης για την ανάλυση της καταλληλόλητας ενός οχήματος που έχει κατασκευαστεί για την αστική κινητικότητα όπως το πρωτότυπο SEAT Minimo, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο Mobile World Congress. Όμως αναμένεται να ενσωματωθεί και η Respiro, η πλατφόρμα κοινής χρήσης οχημάτων που σήμερα λειτουργεί στη Μαδρίτη και διαθέτει ένα σεβαστό στόλο οχημάτων που λειτουργούν με φυσικό αέριο, που στο στόλο αυτό θα προστεθεί και το νέο Mii electric. Η νέα επιχειρηματική μονάδα θα διαχειριστεί και την υπηρεσία kicksharing που προσφέρεται από τη SEAT σε συνεργασία με την start-up UFO και θα ενεργοποιηθεί από το SEAT:CODE, το νέο κέντρο ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο SEAT Ibiza είχε την Porsche… μέσα του

Για τα νέα αυτά, αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της SEAT Luca de Meo: «Αυτή η νέα στρατηγική επιχειρηματική μονάδα θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στις νέες ανάγκες κινητικότητας των πελατών. Η SEAT είναι το κέντρο της μικρο-κινητικότητας του Volkswagen Group και χάρη σε αυτή τη νέα μονάδα θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε προϊόντα για όλες τις μάρκες του Group, όχι μόνο για την SEAT. Επιπλέον, θα παραδώσουμε υπηρεσίες και λύσεις που σκοπό έχουν την μείωση του θορύβου, της μόλυνσης και του συνολικού αποτυπώματος στις πόλεις για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων». Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το πρωτότυπο e-Scooter που εξοπλίζεται με ένα κινητήρα με ισχύ 11 kW (14,8 ίπποι), που ισοδυναμούν σε 125 κ.εκ. και το οποίο διαθέτει ροπή 240 Nm. Η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα, ενώ έχει αυτονομία 115 χλμ. με μια φόρτιση. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και να φορτιστεί εύκολα σε οικιακούς ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με ένα εκτιμώμενο κόστος μόλις € 0,70 για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Επίσης, το πρωτότυπο e-Scooter έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για δύο κράνη κάτω από το κάθισμα, είναι συνδεδεμένο και οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ή την τοποθεσία μέσω μίας εφαρμογής στο smartphone τους.

Get it on Google Play Download on the App Store