H Volvo κάνει crast tests σε κράνη ποδηλάτου!

Η Volvo, η οποία είναι συνυφασμένη με την οδική ασφάλεια, συνεργάζεται με την POC, κορυφαία σουηδική μάρκα σπορ εξοπλισμού ασφαλείας, για την πραγματοποίηση μιας σειράς δοκιμών σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτοκίνητα και κράνη ποδηλάτου. Οι δοκιμές αποτελούν τμήμα ενός νέου επαναστατικού ερευνητικού προγράμματος για την περαιτέρω προστασία των δικυκλιστών.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volvo V60 D4 Geartronic 190 PS

Τα ατυχήματα ανάμεσα σε ποδήλατα και οχήματα συχνά οδηγούν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Volvo έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για την πλήρη αποφυγή αυτού του τύπου ατυχημάτων με τη βοήθεια τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας. Η ανίχνευση ποδηλατών με πλήρως αυτόματο φρενάρισμα χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ στο αυτοκίνητο για να εντοπίσει ποδηλάτες, προειδοποιεί τον οδηγό για μία επικείμενη σύγκρουση και εφαρμόζει τα φρένα εφόσον απαιτείται περαιτέρω δράση.

Το ερευνητικό πρόγραμμα της Volvo και της POC αποτελείται από έναν αριθμό ειδικά σχεδιασμένων δοκιμών πρόσκρουσης, στις διάσημες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo, στο Γκέτεμποργκ. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, κράνη ποδηλάτου της POC εφαρμόζονται σε κεφάλια ανδρεικέλων (crashdummies) που προσαρμόζονται σε μία πλατφόρμα δοκιμών, από την οποία εκτοξεύονται προς διάφορα σημεία του καπό ενός στατικού αυτοκινήτου της Volvo, με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές γωνίες, προκειμένου να καταγραφούν ποικίλες μετρήσεις.

Δείτε ακόμη: H Volvo επενδύει δισεκατομμύρια στο μέλλον

Οι δοκιμές βασίζονται στους υπάρχοντες κανονισμούς δοκιμών για την προστασία κεφαλής πεζού. Αυτό επιτρέπει στη Volvo και στην POC να κάνουν μια απευθείας σύγκριση ανάμεσα στο να φορά κανείς κράνος και στο να μην φορά.

Οι τρέχουσες διαδικασίες για τη δοκιμή κράνους ποδηλάτου είναι μάλλον υποτυπώδεις. Γίνονται με τη ρίψη κρανών από διαφορετικά ύψη, σε μία επιφάνεια που είναι είτε επίπεδη είτε υπό γωνία και δεν περιλαμβάνουν συγκρούσεις οχήματος με ποδήλατο. Το πρόγραμμα της Volvo και της POC στοχεύει στην εξέλιξη και την αναβάθμιση αυτών των δοκιμών.

Δείτε ακόμη: Νέα πρωτιά της Volvo στην οδική ασφάλεια

Get it on Google Play Download on the App Store