H VW ετοιμάζει και άλλο μικρότερο SUV

Τα SUV όπως γνωρίζετε και βλέπετε στους δρόμους, έχουν κατακλύσει την αγορά αυτοκινήτου, ωστόσο δεν έχουν σταματημό, καθώς πολλά νέα μοντέλα λανσαρίστηκαν, ενώ ετοιμάζονται και άλλα. Η Volkswagen δεν θα σταματήσει την επέκταση προς τα κάτω την γκάμα της με το T-Cross, αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο και πιο μικρό SUV.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo με τιμή από 12.950 ευρώ

Το νέο μικρό VW SUV θα παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Παμπλόνα της Ισπανίας, όπου εκεί κατασκευάζονται το Polo και το T-Cross. To νέο SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB των προαναφερθέντων μοντέλων, γεγονός που θα διευκολύνει την παραγωγή και θα μειώσει το κόστος ανάπτυξης. Η κατασκευή του υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το λανσάρισμά του στην Ευρώπη το 2020. Θα είναι ένα αστικό SUV με σπορτίφ χαρακτηριστικά, ενώ θα διατίθεται και σε υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2012 η VW είχε δείξει τις προθέσεις της για την παραγωγή ενός νέου κόμπακτ SUV, μέσω της παρουσίασης του εικονιζόμενου πρωτότυπου Taigun. Ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά μοντέλο με μήκος 3.859 χλστ. (4.108 χλστ. το T-Cross) βασισμένο όμως στην πλατφόρμα του VW up!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW T-Cross 1.0 TSI 95 PS

Get it on Google Play Download on the App Store