Hankook i-Flex: Εμπνευσμένο από κύτταρα οργανισμών

Η Hankook παρουσίασε ένα πρωτοποριακό ελαστικό που δεν χρειάζεται αέρα για να κινηθεί, με την κατασκευή του να βασίζεται στην κυτταρική δομή ζωντανών οργανισμών.

Η νέα δημιουργία της Hankook με την ονομασία i-Flex, παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση CES κι είναι η προσπάθεια της Hankook για τη δημιουργία ελαστικών χωρίς αέρα. Το ελαστικό κατασκευάστηκε έπειτα από σειρά μελετών και ερευνών, με τους ειδικούς να επιλέγουν μια σειρά από ακτίνες πολλαπλών στρωμάτων που συνδέονται μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη δομή προσφέρει αυξημένη ακαμψία και αντοχή σε αυξημένο βάρος, ενώ αντέχει και στην κακομεταχείριση. Το πρωτότυπο ελαστικό έχει διάμετρο 16 ιντσών, ενώ το πλάτος αγγίζει τα 105 χλστ. Η ενισχυμένη δομή του επιτρέπει την απροβλημάτιστη κίνηση χωρίς περιορισμούς και προς όλες τις κατευθύνσεις. Εξ ου κι η παρουσίαση του ελαστικού στη δημιουργία της Hyundai, το Plug & Drive (PnD).

Σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του, οι ιθύνοντες της Hankook ανέφεραν πως το εν λόγω ελαστικό είναι τέλειο για επαγγελματικές εφαρμογές μιας και οι χειριστές δεν θα χρειάζονται να χάνουν χρόνο ελέγχοντας περιοδικά τον αέρα. Εξίσου ιδανικό είναι όμως και για τα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα, αφού πέρα από τη μηδαμινή συντήρηση δεν υπάρχει και κίνδυνος κλαταρίσματος. Σύμφωνα με τη Hankook η έρευνα για την κατασκευή ελαστικών χωρίς αέρα έχει αρχίσει από το 2010, με την έρευνα και την ανάπτυξη να έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια!

Get it on Google Play Download on the App Store