Hyundai Coupe μεταλλάχθηκε σε BMW

Το Hyundai Coupe όπως ήταν διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά κι ως Tiburon για την αγορά της Ανατολής, ήταν ένα προσιτό κι εντυπωσιακό κουπέ μοντέλο της μάρκας, που ξεχώριζε με τη δυναμική σχεδίαση του. Όμως ένας ιδιοκτήτης ενός Tiburon από την Κορέα αποφάσισε να μεταμορφώσει το Hyundai του σε BMW.

Το εγχείρημα αυτό είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του κορεάτικου φόρουμ Bobaedream από το χρήστη με το ψευδώνυμο Dimdi. Η πρώτη ανάρτηση έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη φωτογραφία να απεικονίζει ένα Tiburon βαμμένο μαύρο και με λογότυπα BMW, προβολείς bad-boy, διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με μάσκα από την προηγούμενη γενιά της Σειράς 4, χειρολαβές από τη Σειρά 5, αλλά και σήματα M και xDrive στο πίσω μέρος του. Πριν από μερικές μέρες ο χρήστης «Dimdi» δημοσίευσε μερικές ακόμα εικόνες από το project του. Στις νέες φωτογραφίες το Tiburon είναι αρκετά διαφορετικό, βαμμένο σε λευκό χρώμα και με νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα που θυμίζει έντονα αυτόν της τρέχουσας σχεδιαστικής ταυτότητας της BMW. Η γρίλια είναι ψηλότερα τοποθετημένη, ενώ ο νέος προφυλακτήρας έχει εισαγωγές τύπου M, κάνοντας το Tiburon να μοιάζει ελαφρώς με τη Σειρά 2 Gran Coupe. Το όλο look συμπληρώνεται με τις σκουρόχρωμες ζάντες BMW, ενώ έχουν τοποθετηθεί και αεραγωγοί τύπου Maserati στα εμπρός φτερά. Από μια ανάρτηση στο Instagram από έναν άλλο χρήστη, μπορούμε επίσης να δούμε ότι το αυτοκίνητο απέκτησε διαχύτη και πίσω αεροτομή.

To ενδιαφέρον είναι πως η μετατροπή συνεχίστηκε σε λιγότερη έκταση και στο εσωτερικό του Hyundai, μιας και ο ιδιοκτήτης φρόντισε να τοποθετήσει γνήσιο τιμόνι BMW Μ. Η υπόλοιπη καμπίνα παραμένει από το Tiburon. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Dimdi, υπήρξε μεγάλη δυσκολία στο να ταιριάξουν τα μέρη της BMW στο Tiburon, με τη συναρμολόγηση να διαρκεί έως και επτά μήνες. Το συγκεκριμένο BMW – Tiburon έχει κάτω από το καπό του τον 2λίτρο κινητήρα με τους 143 ίππους και τα 186 Nm ροπής. Αν αναρωτιέστε για τις επιδόσεις, η Hyundai ανακοίνωνε ένα 0-100 χλμ./ώρα της τάξεως των 10,4 δλ. και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store