Hyundai – Kia: Ετοιμάζουν ηλιοροφή και καπό με ηλιακές κυψέλες

Σίγουρα τα ηλιακά πάνελ δεν είναι μία νέα ιδέα, ακόμη και για την αυτοκίνηση, καθώς ήδη έχουν βρει εφαρμογή στο Toyota Prius. Παρόλα αυτά στην Hyundai και στην Kia θέλουν να πάνε την ιδέα ένα βήμα πιο πέρα.

Δείτε ακόμη: Σφαίρα πάει η Hyundai στην Ευρώπη

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, τα ηλιακά τους πάνελ, τα οποία θα τοποθετούνται στις οροφές των αυτοκινήτων τους και όχι μόνο, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα τροφοδοτεί τις μπαταρίες των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων τους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται προκειμένου να μειωθούν ακόμη περισσότεροι οι ρύποι στα υβριδικά μοντέλα αλλά και να αυξηθεί η αυτονομία στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συνολικά τρία θα είναι τα είδη που θα παρουσιάσουν οι δύο κορεάτικες μάρκες. Το ένα θα τοποθετείται στην οροφή του αυτοκινήτου και σε μία κανονική ημέρα με ηλιοφάνεια θα μπορεί να φορτίσει από 30% έως και 60% τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Hyundai Santro των 4.660 ευρώ

Το δεύτερο, θα είναι μέρος μίας ημιδιάφανης ηλιακής οροφής, το οποίο θα αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά, ενώ το τρίτο, είναι υπό δοκιμή και θα είναι στην οροφή αλλά και στο καπό του αυτοκινήτου. Το ηλιακό πάνελ θα είναι ικανό να παράγει έως και 100 Wh ενέργειας (σε ιδανικές συνθήκες 100W/m2).

Get it on Google Play Download on the App Store