Hyundai – Kia: Οι μάρκες με τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα

Σίγουρα, όταν μιλάμε για αυτοκίνητα με μεγάλη παθητική ασφάλεια, πρώτες μάρκες που μας έρχονται στο μυαλό είναι η Volvo και η Mercedes. Βλέπετε, οι δύο αυτές εταιρείες έχουν πρωτοστατήσει στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας κατά καιρούς πολλά νέα συστήματα (ζώνες ασφάλειας, ABS, αερόσακοι κλπ.) τα οποία αργότερα ενσωματώθηκαν από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε ακόμη: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Hyundai Tucson

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety) έχει άλλη άποψη όμως. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις δοκιμές που διεξάγει, οι οποίες μάλιστα είναι πιο σκληρές και πιο δύσκολες από αυτές του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP, η Hyundai είναι η μάρκα με τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα, ακολουθούμενη από την Kia.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δοκιμές του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων, η Hyundai είναι πλέον η μάρκα που έχει τα περισσότερα μοντέλα της με τις κορυφαίες διακρίσεις Top Safety Pick και Top Safety Pick Plus. Συγκεκριμένα, δέκα μοντέλα της έχουν αποσπάσει κορυφαία διάκριση και αυτά είναι τα Hyundai Sonata, Kona, Elantra, Elantra GT i30, Accent, Ionig Hybrid, Tucson και Santa Fe (και στις δύο εκδόσεις στις οποίες διατίθεται στην Αμερική).

Από την άλλη, η Kia είναι πίσω της με εννιά μοντέλα της να έχουν αποσπάσει την κορυφαία διάκριση. Αυτά είναι τα Kia Forte, Niro hybrid, Soul, Optima, Cadenza, Sportage, Sorento MY 2018 και Sorento MY 2019 και Sedona. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι ιαπωνικές μάρκες Toyota και Subaru με οκτώ μοντέλα, ακολουθούμενες από την Honda με επτά μοντέλα και τη Mazda με έξι. Nissan και BMW έχουν από πέντε μοντέλα με την κορυφαία διάκριση και τέλος Mercedes και Volvo έχουν παρουσία στη λίστα με τέσσερα μοντέλα η κάθε μία.

Διαβάστε επίσης: Kia Ceed GT: 1.600άρι με 204 άλογα

Εδώ μπορείτε να δείτε και τη σχετική λίστα με τα μοντέλα όλων των εταιρειών που έχουν αποσπάσει τις κορυφαίες διακρίσεις Top Safety Pick και Top Safety Pick Plus.

Get it on Google Play Download on the App Store