Hyundai: Ο κάθε επιβάτης θα ακούει ότι θέλει χωρίς ακουστικά (+video)

Μέχρι σήμερα και σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμη, όταν μπαίνουμε σε ένα αυτοκίνητο, ακούμε όλοι το σήμα που προέρχεται από την ίδια πηγή και όταν θέλει κάποιος να ακούσει κάτι άλλο, τότε απλώς βάζει ακουστικά και ακούει αυτό που θέλει ή… ωτοασπίδες για να μην ακούει τίποτα.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει το ηλεκτρικό χειρόφρενο (+videos)

Τέλος όμως σε αυτό το φαινόμενο σκοπεύει να βάλει η Hyundai, η οποία αναπτύσσει μία νέα, πρωτότυπη τεχνολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες των αυτοκινήτων της να ακούει ο κάθε ένας ότι θέλει, χωρίς κάποιο επιπλέον αξεσουάρ. Αυτό είναι ικανό να το πετύχει με τη νέα γενιά του συστήματός της SSZ (Seperated Sound Zone), χωρίς μάλιστα να εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους επιβάτες.

Αυτό γίνεται εφικτό με τον έλεγχο των ηχητικών πεδίων εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, μέσω εξελιγμένων ηχείων τα οποία αυξάνουν ή μειώνουν τα ηχητικά κύματα αναλόγως της επιθυμίας του εκάστοτε επιβάτη. Σύμφωνα με την Hyundai πρόκειται για μία τεχνολογία ανάλογη με το «noise cancellation» που υπάρχει σε πολλά ακουστικά.

Διαβάστε επίσης: Αφαίρεση ρετσινιού από το αυτοκίνητο

Γιατί όμως κάνει κάτι τέτοιο η Hyundai; Γιατί όπως λένε οι επιστήμονές της, στα χρόνια της αυτόνομης οδήγησης, που δεν είναι και πολύ μακρυά, θα υπάρχει αυξημένη η ανάγκη για εξατομίκευση, η οποία με τη σειρά της θα έχει ως αποτέλεσμα ξεκούραστες και άνετες μετακινήσεις. Όσον αφορά στο πότε θα είναι έτοιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως λέει η Hyundai σε δύο χρόνια το πολύ θα τη δούμε σε αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας

Get it on Google Play Download on the App Store