Hyundai Veloster N ETCR: Hλεκτρικό πισωκίνητο αγωνιστικό!

Στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, τα ηλεκτρικά μοντέλα υπάρχουν… παντού! Κάθε εταιρεία μας έχει δείξει κι ένα δείγμα δουλειάς της το οποίο κινείται ηλεκτρικά! Όμως η Hyundai με το Veloster N ETCR το έχει πάει ένα βήμα παρακάτω.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai i10 N Line με μοτέρ 1.0λτ. τούρμπο και 100 ίππους

Το Veloster N ETCR είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε από την Hyundai Motorsport, σύννομο με τις νόρμες των νέων αγώνων ταχύτητας, ETCR, οι οποίοι θα ξεκινήσουν το 2020. Όπως καταλάβατε από το όνομα το νέο αυτό αγωνιστικό βασίζεται στο Veloster N, αλλά δεν υπάρχει ο κλασικός κινητήρας κάτω από το καπό. Για την ακρίβεια, πλέον υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 65 kWh, με την παραγόμενη δύναμη να καταλήγει στον πίσω άξονα. Συνδυασμός που σύμφωνα με την Hyundai για πρώτη φορά ενσωματώνεται σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Προς το παρόν η μέγιστη ισχύς του μοντέλου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι παραπλήσια με του e-Racer των 670 ίππων, μοντέλο που παρουσιάστηκε από την CUPRA πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Νέο Hyundai i30 N Project C με πολύ ανθρακόνημα

Η εξέλιξη του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai, ξεκίνησε το περασμένο Νοέμβριο, με την πρώτη δοκιμή να πραγματοποιείται τον Αύγουστο. Το πλήρες πρόγραμμα δοκιμών θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα, θα είναι εντατικό, με την Hyundai να αναφέρει πως θέλει να κατασκευάσει ακόμα ένα μοντέλο Veloster N ETCR πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ETCR.

Get it on Google Play Download on the App Store