Η αγωνιστική Toyota Corolla απειλεί τους πάντες

Και μόνο από την εμφάνιση καταλαβαίνει κανείς πως η Toyota Corolla που θα συμμετάσχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, έχει εξόχως άγριες διαθέσεις για τον ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμα: Υβριδικά γκάζια με το νέο Toyota Corolla GR Sport!

Ο οποίος ανταγωνισμός απαρτίζεται από τις αντίστοιχες εκδόσεις των BMW Σειράς 3, Mercedes A-Class και του Honda Civic Type R. Το «τουμπανιασμένο» ιαπωνικό χάτσμπακ -όπως και όλα τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο BTCC– έχει έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κάτω από το καπό, απόδοσης περίπου 350 ίππων και συνδυάζεται με ένα σειριακό 6τάχυτο κιβώτιο, το οποίο στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Το μοντέλο εξελίσσεται από την Toyota Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με την Speedworks Motorsport, η οποία μέχρι πέρυσι έτρεχε με αγωνιστικά Avensis. Πίσω από το τιμόνι της Corolla θα καθίσει ο 25χρονος Tom Ingram, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος οδηγός με δύο τίτλους και εννιά νίκες στο ενεργητικό του.

Διαβάστε επίσης: «Στενάζει» η νέα Toyota Supra στα χέρια του Fernando Alonso (+video)

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή από Avensis σε Corolla είναι η δεύτερη την φετινή σεζόν, καθώς και η BMW αντικαθιστά την υπερ-επιτυχημένη 125i M-Sport των 3 σερί τίτλων (2016-2018) με την 320i. H πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος είναι σε έναν μήνα από τώρα, το διήμερο 6-7 Απριλίου στην πίστα του Brands Hatch.

Get it on Google Play Download on the App Store