Η αλήθεια για τις 11 παρατημένες 5άρες BMW

Προ ολίγων ημερών σας είχαμε ενημερώσει για έντεκα BMW που βρέθηκαν σε μια παρατημένη αποθήκη στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Εκεί 11 BMW Σειρά 5 E34, (δέκα σεντάν και μία στέισον βάγκον) βρέθηκαν χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο. Ποια η πραγματική ιστορία που κρύβουν όμως;

Η ιστορία ξεκινά το 1994 όταν ένας Ισπανός αντιπρόσωπος της BMW στη Βουλγαρία, βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Τότε ένας επιφανής Βούλγαρος, (το όνομα του οποίο δεν ανακοινώθηκε) αγόρασε 186 ολοκαίνουργιες BMW Ε34, σε καλή τιμή. Μεταξύ των αυτοκινήτων που αποκτήθηκαν ήταν και οι σπάνιες 525ix, οι οποίες είχαν παραχθεί σε μόλις 2.272 κομμάτια, αλλά δε βρέθηκαν στην εν λόγω αποθήκη.

Δείτε ακόμη: Απίθανη μεταμόρφωση σύγχρονης BMW σε 2002

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Βουλγαρία αποφάσισε να καθιερώσει τον γνωστό μας Φ.Π.Α., ο οποίος αυτομάτως εκτόξευσε την τιμή αγοράς των αυτοκινήτων κατά 20%. Κάτι που εξανέμισε μεμιάς το super deal που ήθελε ο Βούλγαρος επιχειρηματίας να πετύχει. Όλα αυτά τα χρόνια, κατόρθωσαν να πουλήσουν 175 αυτοκίνητα έως και το 2016.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται ολοκαίνουργια «καρότσα» BMW M3 E30!

Τότε ήταν που βρέθηκαν τα υπόλοιπα 11 αυτοκίνητα στην αποθήκη του Μπλαγκόεβγκραντ, τα οποία δεν έχουν κανένα απαραίτητο έγγραφο ώστε να μπορούν να καταχωρηθούν. Από τις φωτογραφίες είναι εμφανές πως τα αυτοκίνητα έχουν αρκετές φθορές, ενώ σε μερικά από αυτά λείπουν και μερικά εξαρτήματα, κάτι που μεταφράζεται πως μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί κι ως δότες για αντίστοιχα τρακαρισμένα. Σε ότι αφορά τη συλλεκτική τους αξία, αυτή εκτιμάται ως αρκετά χαμηλή μιας και μιλάμε για μοντέλα ευρείας παραγωγής, αν και είχε ειπωθεί ότι η τιμή μιας 520i θα ξεκινούσε από τις 15.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store