Η Bugatti Chiron πηγαίνει στον…Πόλεμο των Άστρων

Η Bugatti Chiron σίγουρα μπορεί να κάνει πολλά όταν πατηθεί το γκάζι τέρμα. Η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, είναι ένα από αυτά. Η συντριβή της Porsche 918 Spyder, άλλο ένα. Άνετα την χαρακτηρίζεις «πύραυλο». Τι πιο ταιριαστό, από την συμμετοχή της στον «Πόλεμο των Άστρων»;

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο digital designer Shashank Das, παίρνοντας την σκληροπυρηνική Chiron Pur Sport και δημιουργώντας την Stormtrooper Edition. Το concept είναι πολύ απλό: ασπρόμαυρος χρωματισμός στο αμάξωμα, νέες ζάντες αλουμινίου, κόκκινα LED ημέρας και ambient φωτισμός, με έναν στρατιώτη της Αυτοκρατορίας πίσω από το τιμόνι. Απλό σε σύλληψη και εκτέλεση, άκρως εντυπωσιακό ως αποτέλεσμα!

Δείτε ακόμα: Η Bugatti Veyron αναθεώρησε την λογική (+video)

Στόχος της Pur Sport είναι η αποτελεσματικότητα σε πίστα και η επίτευξη χρόνων, διαφοροποιούμενη ριζικά σε θέμα φιλοσοφίας και εμφάνισης από την Super Sport 300+. Το αεροδυναμικό πακέτο της Chiron Pur Sport έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την παραγωγή κάθετης δύναμης και μεγιστοποίησης της πρόσφυσης, με την τεράστια ανθρακονημάτινη αεροτομή να εκτείνεται στα 1,9 μέτρα! Οι ζάντες είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο (οι κανονικές, όχι αυτές των φωτογραφιών που είναι aftermarket), έχοντας διάσταση 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω με τα ελαστικά να είναι τα Michelin Sport Cup 2R, διαστάσεων 285/30 και 355/25 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζουν τα ασφάλιστρα της Bugatti Chiron;

Ο τετρατούρμπινος W16 κινητήρας των 8.0 λίτρων παραμένει στα 1.500 άλογα και τα 1.800 Nm ροπής, όμως ο κόφτης πλέον βρίσκεται 200 σ.α.λ. ψηλότερα (6.900 σ.α.λ.). Ταυτόχρονα, η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι κοντύτερη κατά 15% βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την απόκριση του θηριώδους μοτέρ κατά 40%. Κατά συνέπεια, η τελική ταχύτητα είναι πολύ μακριά από τα επίπεδα της απλής Chiron (ούτε λόγος για την Super Sport 300+). H Pur Sport δεν φτάνει ούτε στα 350 χλμ./ώρα (349), τη στιγμή που η Chiron πρέπει να περιοριστεί ηλεκτρονικά για να μείνει στα 420 χλμ./ώρα. Οι επιταχύνσεις, όμως, είναι σημαντικά βελτιωμένες. Χαρακτηριστικά, η Bugatti αναφέρει πως το 60-120 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται 2 δλ. γρηγορότερα σε σχέση με το απλό μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store