Ποια χώρα δεν αγοράζει SUV;

Η κατηγορία των SUV είναι πλέον από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως και όπως ίσως γνωρίζετε ανθεί, καθώς διαρκώς παρουσιάζονται σε αυτή νέα μοντέλα, με τις μάρκες να τρέχουν να δημιουργήσουν όσο περισσότερους εκπροσώπους μπορούν. Υπάρχει όμως μία χώρα η οποία έχει γυρίσει την πλάτη της σε αυτή την κατηγορία και φαίνεται να αδιαφορεί για ότι καινούργιο παρουσιάζεται.

Δείτε ακόμη: Βενζίνη και SUV κυριαρχούν στην Ευρώπη

Αυτή η χώρα είναι η Ιαπωνία, στην οποία η κατηγορία των SUV έχει το μικρότερο μερίδιο αγοράς. Συγκεκριμένα, μόλις το 12% των αυτοκινήτων στην Ιαπωνία είναι SUV, τη στιγμή που το αμέσως χαμηλότερο ποσοστό είναι 22% και εντοπίζεται στην αγορά της Νοτίου Αμερικής.

Από την άλλη τα SUV είναι δημοφιλέστερα στην Ρωσία όπου αποτελούν σχεδόν το μισά από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται με μερίδιο αγοράς 45%, ενώ ακολουθούν οι Η.Π.Α. με 44% και ο Καναδάς με την Κίνα με 42%. Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά, το μερίδιο των SUV είναι αυτή τη στιγμή στο 33% και έχει αυξητικές τάσεις.

Διαβάστε επίσης: Diesel μικρομεσαία SUV σε χαμηλές τιμές

Τέλος, σε επίπεδο εταιρειών, η κοινοπραξία Renault-Nissan πουλά τα περισσότερα SUV με ποσοστό 12,2% ακολουθούμενη από την General Motors με 8,3% και την Hyundai-Kia με 7,0%.

Get it on Google Play Download on the App Store