Η χριστουγεννιάτικη χρήση της «απλώστρας»

Από την εποχή που μεσουρανούσαν τα Mitsubishi Evo και Subaru WRX STI, τα ανέκδοτα και παρατσούκλια για τις τεράστιες αεροτομές έδιναν και έπαιρναν. Ευρέως διαδεδομένα και καθιερωμένα τα προσωνύμια «απλώστρα – σιδερώστρα», λόγω της ομοιότητας με τις αντίστοιχες οικιακές κατασκευές.

Δείτε ακόμα: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

Ένας οδηγός στην Αμερική βρήκε τον πλέον ευφάνταστο τρόπο να αξιοποιήσει την διαμόρφωση του spoiler, χρησιμοποιώντας το για την μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η θεόρατη αεροτομή ανήκει στο Vaydor G35, ένα kit car που κατασκευάζεται στη Φλόριντα και βασίζεται στο Infiniti G37, χρονολογίας 2003-2007. Μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και κινηματογραφικό πέρασμα, όντας το αυτοκίνητο του Joker στην ταινία «Suicide Squad» προ τριετίας. Διαθέτει τον 3.5 V6 που συναντάμε κάτω από το καπό του Nissan 350Z, αλλά και άλλων μοντέλων του ομίλου Renault-Nissan (όπως το G37), με απόδοση 280 ίππων και 363 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Η ρωσική Lamborghini των 14.500 ευρώ! (+videos)

Παρά το εξωπραγματικό του look, το Vaydor κοστίζει μόλις 40.000 δολάρια αρκεί να υπάρχει ένα G37 για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες οι τεχνήτες της εταιρίας. Εάν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα τμήματα από την αμερικανική φίρμα και να διαμορφώσετε μόνοι το δικό σας G35. Σε διαφορετική περίπτωση, η Vaydor προσφέρει έτοιμο το αυτοκίνητο για χρήση -και μεταφορά χριστουγεννιάτικων δέντρων- έναντι 150.000 δολαρίων. Ο χρόνος κατασκευής, πάντως, είναι πολύ μικρός: μόλις δυο μήνες απαιτούνται για την δημιουργία του.

Get it on Google Play Download on the App Store