Η Ford δίνει «κοψοχρονιά» το F-150

Το F-150 αποτελεί το διαχρονικό και μόνιμο -στα όρια του «διορισμένου»- best seller αυτοκίνητο στην αγορά των Η.Π.Α. Ειδικά για την κατηγορία των pick up, τα Chevrolet Silverado, RAM, Toyota Tacoma κλπ είναι σαν να μην υπάρχουν δίπλα στον εμπορικό Hulk της Ford, παλεύοντας από πολύ μεγάλη απόσταση για την δεύτερη θέση.

Δείτε ακόμα: «Θεριό» Ford F-150 650 ίππων και 827 Nm ροπής (+video)

Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες του «Μπλε Οβάλ» δεν εφησυχάζουν και προσφέρουν εκπτώσεις για πιο καλοπουλημένο μοντέλο τους, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τις 12.000 δολάρια! Βέβαια, οι προσφορές συνοδεύονται από «ψιλά γράμματα». Στην Αμερική, η Ford είθισται να προσαρμόζει τις εκπτώσεις αναλόγως περιοχής. Για παράδειγμα, στην πολύβουη Νέα Υόρκη όπου η κατοχή και οδήγηση pick up ισοδυναμεί με βάσανο (ελέω κυκλοφοριακών συνθηκών), το «σκόντο» φτάνει τις 11.960 δολάρια. Αντίθετα στο Ντιτρόιτ, που πλέον θυμίζει πόλη-φάντασμα πια, η έκπτωση περιορίζεται στις 6.250 δολάρια.

Επίσης, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στους προσφερόμενους κινητήρες και τα εξοπλιστικά επίπεδα. Μόνο ο V6 EcoBoost των 2.7 λίτρων και 325 ίππων στις 5.000 σ.α.λ., μαζί με 542 Nm ροπής στις 2.750 σ.α.λ., διατίθεται συνδυαζόμενος με την πλούσια έκδοση XLT. Η οποία XLT πρέπει να ακολουθείται από τα πακέτα Luxury, Power ή Navigation για να ενεργοποιηθεί η έκπτωση.

Διαβάστε επίσης: Τo απόλυτο Ford Ranger VelociRaptor των 360 ίππων (+video)

Η Ford υποστηρίζει πως η προωθητική ενέργεια δίνει την δυνατότητα σε όποιον σκοπεύει να αγοράσει ένα βασικό ή καλά εξοπλισμένο F-150, να ανέβει δυο εκδόσεις παραπάνω. Στην ουσία, όμως, η προσφορά έρχεται να κάνει ό,τι κάνουν πάντα οι εκπτώσεις: να μπουστάρει τις πωλήσεις. Μπορεί το F-150 να είναι πρώτο στον εμπορικό πίνακα, όμως σημειώνει μείωση της τάξης του 6% στο τρίτο τρίμηνο και 2,4% για το σύνολο του 2019 μέχρι τώρα. Οπότε η αμερικανική φίρμα αποσκοπεί στον περιορισμό της ζημιάς, μέσω της «κοψοχρονιάς» των μοντέλων F Series.

Get it on Google Play Download on the App Store