Η Ford σκέφτεται την ηλεκτρική Shelby Mustang

Το project Mustang Mach-E είναι από τα πλέον μεγαλεπήβολα της Ford τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και οι Αμερικανοί επιστρατεύουν μέχρι γαρίδες και κοτομπουκιές για να την προμοτάρουν. Κι όπως φαίνεται, ετοιμάζουν ακόμα πιο «πικάντικα» πράγματα για το ηλεκτρικό τους crossover.

Δείτε ακόμα: Υπέροχη Ford Mustang Mach 1 με 700 ίππους

Η ψηφιακή εικόνα του X-Tomi μας δείχνει την ενδεχόμενη εμφάνιση μια Shelby Mustang Mach-E, αντλώντας επιρροές από το ισχυρότερο Ford παραγωγής της Ιστορίας: την GT500. Οι μαύρες λωρίδες κατά μήκος του αμαξώματος, το καπό με τους αεραγωγούς, ο εμπρός προφυλακτήρας, οι μεγάλες και μαύρες ζάντες, αλλά και η αεροτομή στο πίσω μέρος παραπέμπουν ευθέως στις GT500, GT350 και GT350R. Το σημαντικό της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον του «Μπλε Οβάλ» για εξέλιξη ηλεκτρικής Shelby.

Οι Αμερικανοί έχουν ξεκάθαρα στο «κλείστρο» τούς συμπατριώτες τους στην Tesla, και συγκεκριμένα το Model X. Στην ισχυρότερη εκδοχή του, το ηλεκτρικό SUV αποδίδει 772 ίππους και 930 Nm ροπής. Η Mustang Mach-E στην κορυφαία της έκδοση, φτάνει στα 465 άλογα και τα 830 Nm. Όπως βλέπουμε, λοιπόν, υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κενό που χωρίζει τα δυο μοντέλα. Ένα κενό που θα μπορούσε να γεμίσει η αντίστοιχη Shelby.

Διαβάστε επίσης: «Κινηματογραφικά» μπουλόνια ασφαλείας από τη Ford (+video)

Προς το παρόν δεν διαρρέονται πληροφορίες, όμως στελέχη της Ford δηλώνουν πως έχουν ξεκινήσει ήδη προσομοιώσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη Shelby Mustang Mach-E. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «πάνω από 600 ίππους», σε περίπτωση που λάβει την έγκριση η έκδοση παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store