Η Goodyear στο βάθρο του 24h Le Mans

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Goodyear πραγματοποίησε τη θριαμβευτική επιστροφή της στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο, με δύο συνεργαζόμενες ομάδες της να ανεβαίνουν στο βάθρο του 24Hours of Le Mans και ταυτόχρονα με την επιστροφή του Goodyear Blimp σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγωνιστική εκδήλωση.

Το 24Hours of Le Mans υποδέχθηκε την επιστροφή της Goodyear στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι στην ίδια εκδήλωση. Από τότε, η Ομάδα της Goodyear Racing προετοιμαζόταν αδιάκοπα για το γαλλικό αγώνα αντοχής και συνεργαζόταν στενά με όλες τις ομάδες της.

Δείτε ακόμα: Τα φθηνότερα μικρομεσαία SUV έως 20.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, δύο από αυτές τις ομάδες γιόρτασαν μια θέση στο βάθρο μετά από έναν σκληρό αγώνα 24 Ωρών. Η βρετανική ομάδα JOTA, τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία LMP2 ενώ η γαλλική ομάδα Panis Racing κατέκτησε την τρίτη θέση.

H κατηγορία LMP2 είναι η μόνη κατηγορία στο Le Mans με ανοιχτή επιλογή ελαστικών. Με την Goodyear να παρέχει πέντε από τα 24 αυτοκίνητα που συμμετέχουν και με δύο τερματισμούς στο βάθρο, αποτελεί τρανή απόδειξη της απόδοσης των ελαστικών καθώς και της αντοχής που πρόσφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ben Crawley, Director Motorsport EMEA Goodyear δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα χαρούμενοι που με την επιστροφή μας κατακτήσαμε 2 νίκες και κατ’επέκταση ανεβήκαμε σε διπλό βάθρο σε αυτό τον αγώνα. Οι ομάδες της JOTA και της Panis Racing έκαναν αμφότερες εξαιρετική δουλειά και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε τόσο στενά μαζί τους για να μεγιστοποιήσουμε τις επιδόσεις μας. Πρέπει να επικροτήσουμε τις προσπάθειες της ACO που έφερε εις πέρας μια εξαιρετική αγωνιστική διοργάνωση μετά από ένα τόσο δύσκολο χρονικό διάστημα. Είμαστε ευτυχείς που επιστρέψαμε».

Η ομάδα της JOTA βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στις πρώτες θέσεις, ενώ θα μπορούσε να ήταν σε θέση να πάρει το προβάδισμα στα τελικά στάδια του αγώνα αν η διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμα: Πλούσια SUV μοντέλα σε χαμηλές τιμές

Παρόλα αυτά, το αγωνιστικό μοντέλο No.38 Oreca 07 Gibson είχε εξαιρετική απόδοση για 24 ώρες, ενώ τα καθήκοντα της αγωνιστικής οδήγησης μοιράστηκαν μεταξύ των Anthony Davidson, Antonio Felix da Costa και Roberto Gonzalez. Μια θέση πιο πίσω, βρισκόταν το αγωνιστικό Panis Racing Oreca με τους Nico Jamin, Matthieu Vaxiviere και Julien Canal. Η γαλλική τριάδα σημείωσε επίσης «εντός έδρας», μια άψογη απόδοση.

Η Ομάδα συνεργατών της Goodyear Algavre Pro Racing, με το εντυπωσιακό ασπρόμαυρο χρώμα, τερμάτισε στην αξιοσέβαστη όγδοη θέση. Δυστυχώς, δύο ομάδες της Goodyear δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο Mike McGregor, Endurance Program Manager Goodyear δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην JOTA και στην Panis για την επάξια νίκη και τις θέσεις στο βάθρο. Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν δυναμικά καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως η Algavre Pro Racing. Είναι κρίμα για τους Jackie Chan DC Racing και για την G-Drive Racing της Algavre, ειδικά εφόσον το αυτοκίνητο Jackie Chan DC προπορευόταν. Όμως αυτές οι δυσκολίες είναι που κάνουν τις νίκες πολύ πιο γλυκές. Το έργο ανάπτυξης που κάναμε απευθείας με τις ομάδες, σίγουρα έχει αποδώσει όπως και το τρίτο μείγμα γόμας «B Spec» που σχεδιάσαμε ειδικά για το Le Mans το οποίο αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές και ανθεκτικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Το Goodyear Blimp μαγνητίζει όλα τα βλέμματα των θεατών παγκοσμίως

Η Goodyear δεν εκπροσωπήθηκε δυναμικά μόνο στην αγωνιστική πίστα, αλλά και στον εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, η επιστροφή του ξεχωριστού Goodyear Blimp στην Ευρώπη αποτελεί το ορόσημο της φετινής χρονιάς για την Goodyear, με το διάσημο αεροσκάφος να κλέβει τις εντυπώσεις επάνω από την αγωνιστική πίστα.

Δείτε ακόμα: Τα SUV που «κλέβουν» την εφορία

Λειτουργώντας από απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον χώρο της εκδήλωσης, το Goodyear Blimp πέταξε επάνω από τον πίστα, για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα. Επιπλέον, το Goodyear Blimp εκτός από τα εξαιρετικά εναέρια πλάνα και στιγμιότυπα του αγώνα που εξασφάλισε για παγκόσμιες τηλεοπτικές εκπομπές, παρείχε στους επιβάτες και στους VIP, συναρπαστικές πτήσεις επάνω από την πίστα αγώνων.

Ο Ben Crawley, πρόσθεσε: «H προσοχή μας αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν μόνο στην πίστα, αλλά και στον ουρανό. Η πρώτη εμφάνιση του Goodyear Blimp σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή εκδήλωση από τη δεκαετία του ’80 αποτέλεσε για όλους εμάς μια τεράστια ευκαιρία καθώς και μια μεγάλη επιτυχία. Θέλω πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ACO για τη βοήθειά της».

Get it on Google Play Download on the App Store