Η Hyundai επενδύει 950 εκατ. ευρώ για νέα εργοστάσια!

Η Hyundai Mobis ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων κυψελών καυσίμου στην Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υδρογόνου, θέλοντας να εξασφαλίσει την ευρύτερη κυριαρχία της στην παγκόσμια αγορά.

Στις αρχές του μήνα, η Hyundai Mobis πραγματοποίησε την τελετή έναρξης εργασιών για το νέο εργοστάσιο που θα παράγει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα στη Cheongna International City του Incheon. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Moon Jae-in και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Hong Nam-ki. Όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη της μάρκας η συνολική επένδυση για τα δυο νέα εργοστάσια θα αγγίξει τα 950 εκατ. ευρώ (1,1 δις. δολάρια).

Τα νέα εργοστάσια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του 2023 και θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ετησίως. Η Hyundai Mobis θα διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγική δυνατότητα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως και αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια αγορά της υδρογονοκίνησης, με απώτερο στόχο της να λειτουργήσει συνολικά τρεις μονάδες κυψελών καυσίμου. Το 2018, η εταιρεία έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που δημιούργησε ένα πλήρες σύστημα παραγωγής στοιβών κυψελών καυσίμου καθώς και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο Chungju. Το εργοστάσιο στο Chungju είναι ικανό να παράγει περίπου 23.000 συστημάτων κυψελών υδρογόνου ετησίως. Με την ολοκλήρωση των νέων εργοστασίων, η Hyundai Mobis σχεδιάζει να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής της που εφαρμόζουν συστήματα κυψελών καυσίμου και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες υδρογόνου. Τα περισσότερα συστήματα κυψελών καυσίμου που παράγονται χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου, αλλά η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως μηχανήματα κατασκευών έργων και εξοπλισμό Logistics.

Το περασμένο έτος, η Hyundai Mobis ανέπτυξε τροφοδοτικά κυψελών καυσίμου που διατίθενται σε περονοφόρα ανυψωτικά υδρογόνου, επεκτείνοντας τις δυνατότητές της στον κλάδο των μηχανημάτων κατασκευών έργων. Τα τροφοδοτικά υδρογόνου που χρησιμοποιούνται για περονοφόρα ανυψωτικά είναι γεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από μόνες τους συνδυάζοντας μια στοίβα κυψελών καυσίμου, μια δεξαμενή υδρογόνου και μια συσκευή ψύξης. Σήμερα η εταιρεία αναπτύσσει τροφοδοτικά για εκσκαφείς με καύσιμο υδρογόνου και σχεδιάζει να διευρύνει τα συστήματα κυψελών καυσίμου σε μικρά ιπτάμενα οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store