Η Hyundai ετοιμάζει και ηλεκτρικά Ν!

Η όρεξη της Hyundai για μοντέλα N έχει ανοίξει για τα καλά, καθώς δεν πρόκειται να αφήσει παραπονεμένα ούτε τα ηλεκτρικά της.

Στο πλαίσιο της N Day, όπου παρουσιάστηκε το νέο Kona N, ο αντιπρόεδρος στρατηγικής και προϊόντος της εταιρίας άφησε να εννοηθεί πως έρχονται κορυφαίες εκδόσεις στα EV μοντέλα: «Όλοι ξέρουν πως η πλατφόρμα e-GMP έχει μεγάλες προοπτικές και προσφέρει ευελιξία στην ανάπτυξη μοντέλων» δήλωσε ο Thomas Schemera, για να απαντήσει στο ερώτημα περί ηλεκτρικών N: «Από τη στιγμή που η μελλοντική μας προσέγγιση αφορά περισσότερα eco-friendly και ηλεκτρικά οχήματα, είναι καθόλα ρεαλιστικό σενάριο».

Μια πρώτη ιδέα παίρνουμε από το rendering του Avarvarii, μέσω του Auto Express,  που μας δείχνει σε ψηφιακή μορφή ένα πιθανό Ioniq 5 N. Το νέο ηλεκτρικό της Hyundai είναι ιδανικό για να δεχτεί τις περιποιήσεις του N Division, καθώς στην κορυφαία του έκδοση αποδίδει 305 ίππους και 605 Nm ροπής, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,2 δλ. Οπότε μια αύξηση στους 350 ίππους, για παράδειγμα, και αυτή την εμφάνιση θα έκανε θραύση στις τάξεις των γρήγορων ηλεκτρικών. Το Kona N μόλις εμφανίστηκε, άρα η βάση για αντίστοιχη έκδοση στο Electric υπάρχει και περιμένει.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε μοντέλο του Κορεάτη κατασκευαστή, διαθέτει έκδοση είτε N Line ή καθαρόαιμη N, είτε και τα δύο. Κάτι που σημαίνει πως, με δεδομένη την αύξηση των EV στο μέλλον, δεν γίνεται η Hyundai να μην προσφέρει αντίστοιχες προτάσεις – ειδικά από τη στιγμή που τα κανονικά N Line και N τα πηγαίνουν πολύ καλά στην αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store