Η Hyundai καταρρίπτει τους μύθους των ηλεκτρικών!

Με την ευρωπαϊκή ένωση να πιέζει περισσότερο για να μειωθούν περαιτέρω οι εκπομπές καυσαερίων των νέων μοντέλων, ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όμως το αγοραστικό κοινό εξακολουθεί και είναι δύσπιστο απέναντι σε αυτή τη νέα τεχνολογία, δυσπιστία που η Hyundai προσπαθεί να καταρρίψει απαντώντας στις απορίες των καταναλωτών.

Δείτε ακόμα: Έρχεται Hyundai Sonata N-Line με 290 άλογα

Ανάμεσα σε αρκετές έρευνες που έχουν επιτελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα σταθούμε σε μια που πραγματοποίησε η Hyundai. Σε αυτή, το 22% των ερωτηθέντων, ανέφεραν ότι αν είχαν στην κατοχή τους ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα το φόρτιζαν αν ήταν σε εξέλιξη μια καταιγίδα, ενώ το 18% ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να το οδηγήσει με τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην έρευνα μετείχαν περίπου 2.000 οδηγοί, όπου το 56% ήταν σύμφωνο με την πίεση της Ε.Ε. για περαιτέρω μείωση των ρύπων, ενώ το 46% δήλωσε ότι αν βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού μοντέλου θα τους άγχωνε το γεγονός της αυτονομίας! 

«Ήταν συναρπαστικό να ακούμε μερικές από τις παρερμηνείες που εξακολουθούν να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Sylvie Childs, Product Manager στη Hyundai Motor UK. «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να αναμιγνύουμε ηλεκτρική ενέργεια με νερό, αλλά σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, πραγματικά δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αν χρειαστεί να τα οδηγήσετε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Είναι εξίσου ασφαλή με βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα». Παρακάτω παραθέτουμε τις συχνότερες ανησυχίες – προβληματισμούς των ερωτηθέντων σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και τι απαντάει η Hyundai επί του θέματος.

Είναι μεγάλο το άγχος της αυτονομίας!
Δεν χρειάζεται, μιας και τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνάει τα 380 χλμ. Για παράδειγμα το Hyundai Kona Electric έχει αυτονομία 447 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

Διαβάστε επίσης: Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona καίει λάστιχο (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά!
Σε αυτό τον προβληματισμό η Hyundai απαντάει ότι πρέπει να το ξανασκεφτούμε λίγο, μιας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα εξαρτήματα προς αντικατάσταση λόγω φθοράς, άρα σε βάθος χρόνου τα ηλεκτρικά αποδεικνύονται φθηνότερα από τα συμβατικά μοντέλα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν καλές επιδόσεις!
Ανακριβές, μιας και η στιγμιαία κι έντονη ροπή σε κολλάει στο κάθισμα, με τα ηλεκτρικά να είναι εξίσου γρήγορα και αν όχι πολύ ταχύτερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή diesel μοντέλα. Για παράδειγμα, το Hyundai Kona Electric επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων
Η αγορά των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσεται συνεχώς και ολοένα και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους. Η Hyundai για παράδειγμα, διαθέτει πληθώρα μοντέλων τόσο ηλεκτρικά, όσο και υβριδικά, αλλά και μοντέλα υδρογόνου.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι η πραγματική αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών θα συμβάλλουν αρνητικά στην κρίση των χώρων υγειονομικής ταφής;
Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να ανακυκλωθούν όπως και οι μπαταρίες των βενζινοκίνητων ή diesel μοντέλων.

Είναι τα ηλεκτρικά εξίσου ασφαλή με τα συμβατικά αυτοκίνητα;
Τα ηλεκτρικά μοντέλα προσφέρουν εξίσου αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια όπως και τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Ανησυχείτε για την ασφαλιστική σας κάλυψη;
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, μιας και η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν ήδη εντάξει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα ασφαλιστικά τους πακέτα!

Get it on Google Play Download on the App Store