Η ινδική G-Class των 8.750 ευρώ!

Μπορεί η «κανονική» Mercedes G-Class να είναι ένα θηρίο που σε πάει παντού, αλλά κοστίζει και μια περιουσία. Οι Ινδοί έχουν την λύση και μας παρουσιάζουν την δική τους προσιτή εκδοχή, το Force Trax Cruiser.

Δείτε ακόμα: Πωλούνται στρατιωτικές Mercedes G-Class

Η κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να είναι άγνωστη στο ευρωπαϊκό κοινό, αλλά στην αγορά της Ινδίας χαίρει άκρας εκτίμησης. Ιδρύθηκε πριν από 62 χρόνια και το διάστημα από το 1958 έως και το 2005 είχε το όνομα Bajaj Tempo Motors. Μάλιστα η Force Motors κατασκευάζει κιβώτια και κινητήρες για λογαριασμό της BMW, ενώ διατηρεί συνεργασία και με τη Volkswagen. Για την τελευταία συνδράμει στην παραγωγή των φορτηγών ΜΑΝ.

Όμως την μεγαλύτερη «τριβή» έχει με τη Mercedes όπου έως και το 2001 είχε μερίδιο στη μάρκα σε ποσοστό 16,8%. Στην έκθεση Auto Expo η εταιρεία παρουσίασε το νέο Trax Cruiser, για το σχεδιασμό του οποίου υπάρχει έντονη επιρροή από τη θηριώδη Mercedes G-Class. Όμως η μεταφορική ικανότητα του Trax Cruiser είναι κατά πολύ μεγαλύτερη αφού μπορεί με άνεση να φιλοξενήσει έως και 13 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Mercedes G-Class του 2002 πωλείται σαν καινούργια!

Το μεγάλο μοντέλο, κινείται από έναν 2.6 λίτρων κινητήρα πετρελαίου, απόδοσης 90 ίππων. Η δύναμη μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 5 σχέσεων.

Πλάι στο Trax Cruiser υπήρχε και ένα ακόμα μοντέλο, το Force Gurkha. Συγκριτικά με το μοντέλο που αντικατέστησε έχει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και μεγαλύτερη μάσκα. Πλάι του ήταν μια ψηλότερη έκδοση του Gurkha για extreme off roading. Και αυτό το μοντέλο κινείται από τον turbodiesel κινητήρα των 90 ίππων. Σαφέστατα και υπάρχει τετρακίνηση με δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού. Σε ότι αφορά τις αναλυτικές τιμές ανά έκδοση, αυτές θα ανακοινωθούν το Μάιο όπου και θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα των μοντέλων!

Δείτε ακόμη: Γιατί το VW Tiguan είναι No1 SUV στην Ευρώπη

Get it on Google Play Download on the App Store